Криминални Новини

Хванаха половин тон контрабанден тютюн за над 170 000 лева

Общо 480 килограма тютюн за наргиле, на пазарна стойност 172 800 лв., са открили и задържали служителите на митнически пункт „Капитан Андреево“ при проверка на автобус, съобщават от Регионалния пресцентър на митниците в Свиленград.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Хасково, водачът на автобуса – М.Д., на 61 години, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по текстове от Наказателния кодекс, посочват от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. Автобусът с българска регистрация, с пътуваща туристическа група от Одрин до Русе, пристигнал на граничния пункт на 16 април. Водачът – български гражданин, декларирал пред митническите служители, че пренася перилни и почистващи препарати.

Превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити 40 кашона, които според обясненията на шофьора съдържат мармалад и конфитюри. След отварянето на кашоните се установява, че всеки един от тях съдържа по 12 кутии тютюн за наргиле в разфасовки от 1 килограм. Спрямо 61-годишният водач е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково, допълват от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Още новини

Back to top button