Криминални Новини

Хванаха заподозрените за убийството на бившия полицай Любо

Задържани са заподозрените за убийството на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян близо до столичен мол. Те са задържани на околовръстното на София, на кръстовището с Горна баня. Покушението срещу бившия полицай стана на 25 март сутринта, когато вероятно той отивал към паркинга на блока, в който живее.

В мащабната специализирана полицейска операция участват служители на ГДНП, СДВР и ГДЖСОБТ, под координацията на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Извършват се претърсвания и изземвания на общо 7 адреса в София. Процесуално-следствените и оперативно-издирвателните действия продължават.

Заподозреният като убиец на бившия полицай Любомир Иванов, който беше застрелян близо до столичен мол на 25 март сутринта, е работил за легендарния бос от бившата групировка ВИС-2 Красимир Каменов-Къро, твърди Lupa.bg. Той от около 3 години работи като охранител във фирми на Каменов. Лицето, чието име не бе официално оповестено, е с криминална регистрация.

Заедно с него е арестуван още един мъж, съпричастен към екзекуцията на Любо Ченгето. Както вече писахме, двамата са задържани преди няколко часа на околовръстното на София, на кръстовището с Горна баня. В мащабната специализирана полицейска операция участваха служители на ГДНП, СДВР под координацията на главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. В момента се извършват претърсвания и изземвания на общо 7 адреса в София. Един от имотите е собственост на Къро, който от няколко години се укрива в Южна Африка.

Още новини

Back to top button