ОБЩЕСТВО

И ясновидка се намеси в издирването на 12-годишния Александър, но къде е майката

Безрезултатното издирване на 12-годишния Александър от Перник, който изчезна в петък следобед, доведе до напрежение между бащата на детето и доброволците, помагащи за търсенето. Поводът е включването на ясновидка в търсеното, доведена от бащата, която насочва хората към определени места. Момчето, което е с аутизъм, не е открито там и хората започват да обвиняват бащата и ясновидката.

39 сигнала са получени досега от МВР, обявиха тази сутрин от министерството. „Обаждат се граждани, които мислят, че са видели детето. Има сигнали от цяла България. Има сигнали от хора, които мислят, че имат определени способности и могат да ни насочат. И те се проверяват“, посочиха от МВР. Постоянно се следи и общинското видеонаблюдение. „По данни на бащата, има индикация, че майката ще пътува насам. Нашата информация е, че не е в България“, допълни старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник. 

Албена Стоилова от Окръжната прокуратура в Перник, посочи, че до момента са разпитани свидетели от близкия кръг на детето. Няма доказателства, че Александър е жертва на престъпление, допълни тя. И отрече циркулиращата в социалните мрежи информация, че бащата е подложен на детектор на лъжата. Бащата обаче е разпитан два пъти – веднъж на мястото, където е изчезнало детето, а след това и по-подробно в прокуратурата. „Показанията му не са противоречиви“, посочи Стоилова. Тя напомни, че момчето и преди е бягало, но бързо е откривано без намесата на властите.

Източник: „СЕГА“

Статията И ясновидка се намеси в издирването на 12-годишния Александър, но къде е майката е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button