ОЩЕ НОВИНИ

Идат още порои, бури и градушки, но ще остане сравнително топло

Нестабилно време ни очаква от утре и поне през следващите 6-7 дни.

До края на деня днес времето ще остане предимно слънчево или с купести облаци, но  без валежи в западната половина на страната. В източните райони ще бъде по-нестабилно, на места ще превали и прегърми.

Най-високите температури ще бъдат от около 23 до 18 градуса.

През тази нощ повече облаци ще има над северните и западни райони. След полунощ на отделни места около Стара планина и в Северна България е възможно да превали за кратко. Минималните температури утре ще бъдат от 10 до 15 градуса.

През деня атмосферата ще бъде много неустойчива. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места в цялата страна ще има валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

Дневните температури в повечето места ще бъдат от 21 до 26 градуса.

Лятото приближава и това ще проличи утре в Европа. В по-голямата част от него времето ще бъде слънчево или с незначителна облачност, като на слънце почти цял ден ще се радват дори на мъгливия и обикновено облачен Албион. В британската столица ще бъде слънчево, с прилични температури малко над 20 градуса.

На пролетни температури и много слънце може да разчита и останалата, по-голяма част от континента.

Макар сравнително топло у нас и на Балканите ще бъде доста нестабилно, с превалявания и гръмотевични бури.

За съжаление времето у нас ще остава в различна степен нестабилно в повечето дни до края на седмицата.

Температурите сутрин в повечето места ще бъдат от около 9-10 до 14-15 градуса, а дневните – най-често от 20-22 до 26-27 градуса, по високите места и в дните с по-интензивни явления – малко по-ниски.

Най-нестабилно ще бъде времето от утре до събота, а от неделя до средата на следващата седмица в някои райони от ниските части на низините валежи и гръмотевици ще бъдат по-малко вероятни. 

Силно нестабилно, с опасни гръмотевични бури и локални градушки ще остане през целия период в планините и полупланиските райони.

Още новини

Back to top button