Микроблейдинг
СВЯТ

Илияна Йотова: България ще продължи да укрепва приятелството с Китай в полза на двата народа

/NovinarBG.com/ България ще продължи да укрепва приятелството с Китай в полза на двата народа, заяви в поздравителен адрес вицепрезидентът на България г-жа Илияна Йотова, която бе гост на онлайн честване, организирано от посолството на Китайската народна република по повод националния празник на страната 1 октомври.

„Бих искала да подчертая динамичното развитие на Китай през последните години“, посочи Йотова и добави, че Китай се е превърнал в незаменим фактор в света. По думите ѝ България и Китай се радват на „седем десетилетия на взаимно доверие и уважение“. „Двете страни ще продължат да използват потенциала си в редица области“, каза още Йотова.

В приветствието си китайският посланик Дун Сяодзюн каза, че китайско-българските отношения са постигнали голям напредък през последните години и са пример за взаимна изгода и уважение на другата страна. Дипломатът даде висока оценка на ангажираността на България да следва принципа за „един Китай“, като добави, че страната е важен партньор в инициативата „Един пояс, един път“ на Балканите, както и стратегически партньор на Пекин в областта на икономиката, търговията, културата, образованието, науката и технологиите.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button