Криминални Новини

Имало и втори микробус с българи, който се ударил в ремаркето в Румъния

Тежка катастрофа с български микробус почерни началото на вторника за видинчани. Превозното средство се забило в ТИР в местността Басараби в румънската община Калафат.

„Към 7.15 часа минавах през Калафат, когато се чу силен тътен. Имаше много камиони, които бяха минали границата и малко по малко колоната ставаше по-голяма. В един момент всички спряхме в пълен застой. След час и 20-ина минути реших да тръгна пеш да видя какво е станало. Пресрещнаха ме двама тираджии, които ми казаха, че гледката не е за хора със слаби сърца. Видях ръце и крака, бусът с видинска регистрация се беше забил в ТИР, който е аварирал“, разказа международният шофьор Едуард Ненков, който е станал свидетел на случката.

Той допълни, че е имало и втори микробус с българи, който се е ударил в ремаркето на тежкотоварното возило. При челния сблъсък двама от пътуващите във видинския бус са починали на място. От местната полиция съобщават, че четирима други са в болница в много тежко състояние.

По непотвърдена информация водачът на втория бус също е в болница. От Външното ни министерство потвърдиха за инцидента.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button