Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ОБЩЕСТВОУ Нас

Ирландия с по-висока пенсия за работещите след 66 години

Снимка Булфото, архив
 

Държава възнаграждава пенсионерите си за извънреден труд.          

В Ирландия ще предлагат по-висока държавна пенсия на всеки, който продължи да работи и след навръшването на 66 години, съобщи Ройтерс, цитирана от Fakti.bg.

Предложеният пенсионен модел, одобрен днес от ирландското правителство, предвижда от 2024 г. лицата, които продължат да работят до навършване на 70-годишна възраст, да получават по-висока пенсия.

Тя ще се увеличава за всяка година допълнителен стаж. За да бъдат осигурени средства за реализацията на този план, ще се наложи плавно увеличение на осигурителните вноски с течение на времето, обяви кабинетът в Дъблин.

По този начин се заобикаля препоръката на правителствена комисия, която предложи пенсионната възраст да бъде увеличена на 68 години, за да бъде осигурено финансиране за пенсиите на фона на застаряването на населението в страната.

Подобно на други страни, Ирландия увеличи възрастта за пенсиониране на 66 години през 2014 г. Правителството отложи планираното за миналата година повишаване на пенсионната възраст на 67 години и на 68 през 2028 г.

Това стана, след като възрастта за пенсиониране се превърна в основна тема на предизборната кампания в страната през 2020 г., отбелязва Ройтерс.
 

Още новини

Back to top button