ОБЩЕСТВО

„Ислямска държава“ заплаши с биологична атака за световното в Катар

Канал в Telegram, който е близък до „Ислямска държава“ призова за безпощадни и биологични атаки срещу световното първенство в Катар. Според съобщението първенството е “златна възможност” на всеки привърженик на „Ислямска държава“ за отмъщение срещу коалицията за борба с терористичната организация.

Каналът в Telegram публикува и две инфографики на страните, които са част от глобалната коалиция, която се бори с „Ислямска държава“. Изброени са и инструкции за атаките, които са описани като „хуманитарна кампания за прочистване на Катар“.

Взловещото съобщение се казва, че „Прочистването не е ограничено до използването на вируси в храната и напитките им. Може да се използва нещо за впръскване, маскирано като парфюм. Може да се намазват вратите с някакви зарази, от които да се разболяват. Просто трябва да правите това, което е по силите ви и желанията на Аллах. Но целта остава – да се приберат у дома в ковчег“, съобщава Новини.БГ.

Допълнително се дава информация за сайтове, които предлагат биологично оръжие. Домакините правят всичко възможно да опазят фенове и отбори по време на световното. В момента там са разположени елитните части на турските специални сили, които по принцип се занимават точно с терористични атаки.

Франция също праща част от полицията, която отговаря за масовите събития и се провали с гръм и трясък по време на финала на Шампионската лига в Париж, когато хиляди фенове на „Ливърпул“ бяха обгазени, защото не бяха успели да влязат на „Стад дьо Франс“.

Военни ще бъдат изпратени и от други държави, като всички ще са под общо командване. Там ще действат американски антитерористи. Лошото е, че на малка територия ще дойдат над 1.5 млн. чужди туристи и трудно ще бъдат опазени.

Източник: Frognews.bg

Статията „Ислямска държава“ заплаши с биологична атака за световното в Катар е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button