Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИСВЯТ

Историческа дата: Крим, Севастопол и Русия — осем години заедно

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес, 18 март, цяла Русия, заедно с жителите на полуострова, празнува още една историческа дата – обединението на Република Крим и Севастопол с Руската федерация.

През годините Кримският полуостров направи сериозна крачка в развитието си благодарение на координираната работа на федералното правителство и местните власти, както и на подкрепата на всички руснаци.

Проектите, за които знае целият свят

Трансформациите за осем години упорит труд са видими от стотици километри — нови пътища и ремонт на старите, жилищно строителство, обекти на социалната инфраструктура, включително училища, детски градини, болници и много други. Не напразно Кримският полуостров от много години е наричан „нова всесъюзна строителна площадка“.

Разбира се, Кримският мост, магистралата «Таврида», международното летище «Симферопол», ТЕЦ «Балаклава» в Севастопол и ТЕЦ «Таврическая» в столицата на Крим с право се считат за най-значимите съоръжения, които, заедно с енергийния мост от Кубан, осигуриха полуострова с надеждно енергийно снабдяване, след като Украйна през 2015 г. организира енергийната блокада на полуострова.

Историческа дата: Крим, Севастопол и Русия - осем години заедно

Като цяло днес може да се заявим, че Крим и Севастопол, заедно с Русия, преодоляха всички трудности, които Украйна създаде за руския регион със своите действия, организирайки освен енергийната блокада, транспортна, хранителна и водна, блокирайки СевероКримския канал.

Последният проблем беше решен съвсем наскоро, когато военните, по време на специалната операция на Руската федерация в Украйна, взривиха язовира, който блокира подаването на вода през канала от река Днепър до Крим. Това ще направи възможно развитието селското стопанство на ново ниво.

Историческа дата: Крим, Севастопол и Русия - осем години заедно

Плановете до 2030 г

По време на срещата за социално-икономическото развитие на полуострова, руският президент Владимир Путин предложи удължаване на държавната програма за развитие на Република Крим и град Севастопол до 2027 г. с перспектива за удължаване до 2030 г. чрез увеличаване на финансирането на програмата.

Историческа дата: Крим, Севастопол и Русия - осем години заедно

Общо от 2014 г. повече от 1,37 трилиона рубли са инвестирани в развитието на Кримския полуостров в рамките на федералната целева програма. Благодарение на това за осем години на територията на полуострова бяха създадени стотици нови съоръжения.

Всичко това привлича нови инвестиции в региона и до 2027 г., според експерти, Крим може да се превърне в най- субсидирания регион, тъй като за това време всички инфраструктурни проблеми, които са се натрупвали от 23 години под управлението на Украйна, ще бъдат решени.

Петя Паликрушева

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button