ОБЩЕСТВОПОЛИТИКА

Иван Ченчев: Това, което тресе държавата в момента, е скандално и кощунствено

Депутатът от БСП Иван Ченчев разкри защо от партията са си тръгнали при гласуването на съдебна реформа в парламента.

„Има несъгласни с това, което се случва. На първо място в 10,47 ч. днес беше внесен доклад от комисия, с който ние не можахме да се запознаем, тъй като в 10,59 ч.

се вкара като извънредна точка от председателя на Народното събрание за гласуване в дневния ред.

Кое налага така бърдо да се гласува – това със сигурност е отговор на всичко това, което се случи през деня, тъй като виждате, че това, което тресе държавата в момента, наистина е безпрецедентно.

Това е повече от скандално, това е кощунствено, и това, което се случва вътре, е преврат спрямо Конституцията, тъй като освен БСП, и 23-ма съдии казват, че този закон не е добър и е противоконституционен“, каза той пред bTV.

„Самите ГЕРБ казват, чрез техния говорител по правни въпроси и шеф на правна комисия в миналия парламент Радомир Чолаков, че те знаят, че законът не е добър, но ще го приемат пък нека Конституционния съд го отхвърли.

Но докато стане ще вземат главата на Гешев или поне ще опитат. Това е в момента коалицията на омертата и коалицията на имунитетите. Ние сме абсолютно последователни в това, което казваме, както и в поведението си.

Ние нямаме никакви колебания, че Иван Гешев трябва да си тръгне, искали сме му оставката много пъти. Позицията ни е непроменена, но това не е реформа. Това се прави в името на омертата“, добави Ченчев.

„Цялостно прилича всичко на един задкулисен сценарий. Припомням, че има много записи и на Бойко Борисов. В тях той използваше обидни епитети и срещу ЕК и срещу собствения си председател на парламент. Сега имаме нови записи, които не знам дали са истина“, заяви още депутатът.

Още новини

Back to top button