ПОЛЕЗНИ

Изключително необичаен, но ефективен начин за размножаване на антуриум

Изключително необичаен метод за размножаване на антуриум ще даде отлични резултати. Всичко, което е необходимо, е да отрежете няколко цветя от възрастно растение и да ги подготвите за засаждане по необичаен начин. Този метод за размножаване на антуриум дава бързи резултати: в рамките на един месец младото растение със силна коренова система ще бъде готово за пресаждане на постоянно място.

Изключително необичаен, но ефективен начин за размножаване на антуриум 1

Advertisement

Местата на изрязване трябва да бъдат третирани с антисептично лекарство – Йодсептадон, заради съдържанието на повидон-йод. Може да се купи във всяка аптека.

Изключително необичаен, но ефективен начин за размножаване на антуриум 2

Уникалността на този метод на размножаване се състои в това, че вместо различни стимуланти на растежа и торове ще се използват обикновени колбаси.

Изключително необичаен, но ефективен начин за размножаване на антуриум 3

Забодете обработените резници в парчета наденица и ги поставете в рохкава, плодородна почва. Редовно овлажнявайте почвата в продължение на един месец, няма да са необходими допълнителни грижи за насажденията.

Изключително необичаен, но ефективен начин за размножаване на антуриум 4

Парчета наденица ще действат като естествен тор. При бавното им разграждане в почвата ще се отделят хранителни вещества, включително азот и фосфор, които участват пряко във формирането на кореновата система.

Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button