Микроблейдинг
Криминални Новини

Изтеглят дерайлиралата влакова композиция край Клисура

Дерайлиралият влак на подбалканската жп линия на изхода на гара Клисура се очаква да бъде изтеглен тази сутрин, предаде БНТ.

Бързият влак от София за Бургас излезе от релсите вчера заради срутила се скала маса на жп линията, при което сериозно пострада машинистът на влака. Около 130 пътници е имало в композицията. Сред тях няма пострадали.

Инцидентът стана между гарите Клисура и Розино, и заради него беше затворена подбалканската линия. Разследването трябва да установи какви са причините за инцидента.

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София – Бургас. Това заяви пред БНР главният ревизор от „Национална компания железопътна инфраструктура“ Кирил Костадинов. При инцидента в междугарието Клисура – Христо Даново влакът излезе от релсите и пострада машинистът, който беше откаран до болница в Пловдив.

Пътниците във влака са били превозени с автобуси.

„Кал, камъни и дървета са свлекли върху релсата, върху линията. Влакът се е ударил с тази кално-скална маса. Скоростта е висока, не е имало видимост. Свлачището е с дължина от около 20-25 метра. Видял го е, но прекалено късно. Преовлажнено е било. Пострадал е само машинистът, ударен е в главата и в областта на гърдите“, каза Костадинов.

Още новини

Back to top button