Русия

Изтребители за прокси-войната: Какво означава предаването на F-16 на Киев

/NovinarBG.com/ Мисля, че днес е некоректно да се повдига въпросът „Кога Западът ще даде бойни самолети на Украйна?“ Сигурен съм, че първите F-16 вече са доставени в Киев. Тъй като от съображения за сигурност те обявяват такива решения, като правило, месец след сключването на съответните сделки и стартирането на всички процеси.

Следователно вече може да се каже, че въоръжените сили на Украйна се насищат с натовски самолети. В същото време не съм сигурен, че въпросът ще се ограничи само до трансфера на F-16.

Така Алиансът само започна да тества ситуацията във въздуха. Ако използването на тези изтребители от гледна точка на Запада се оправдае, тогава те могат да прехвърлят други, по-модерни самолети в Киев.

Ситуацията с помпането на Украйна с модерни оръжия като цяло става много по-сложна. Нищо че украинските пилоти тепърва ще се учат да управляват F-16, а това уж ще отнеме много месеци. Членовете на НАТО могат да изпратят свои пилоти за тези цели.

Да, сега те заявяват, че тези изтребители ще използват украински летища, които в момента не са подходящи за това. Но те могат да използват летищата в Румъния и Полша и украинските писти като „летища за скачане“.

Всичко това заплашва да увеличи интензивността на конфликта, нов кръг на напрежение на фронтовете. А прехвърлянето на изтребители на НАТО във въоръжените сили на Украйна ще изисква от нас нови усилия за отстраняване на грешки в работата на системата за противовъздушна отбрана.

Освен това руското разузнаване ще трябва да извърши задълбочена работа, така че по-късно нашите военни да могат да ударят летищата, където ще бъдат базирани тези изтребители.

За съжаление ситуацията по фронтовете е сериозно влошена и днес е напълно ясно, че Русия не води военни действия срещу Украйна. Това, което виждаме, е класическа прокси война с НАТО, чиято армия участва пряко в боевете. Там воюват цели подразделения на военния съюз, който разполага свои структури в тази страна и превозва там огромно количество техника.

Сега Украйна се използва от алианса като полигон, „обработвайки“ десетки негови бойни системи. Членовете на НАТО усетиха вкуса и изобщо не го крият.

Още повече, че вече виждат, че за тях вече няма „червени линии“. Грубо казано, те вече не се страхуват от Русия – разбраха, че нашите военни няма да ударят онези центрове за вземане на решения, където постоянно увеличават военния натиск върху страната ни. Това е неприятен факт, но трябва да живеем с него.

Западните военни, които всъщност командват въоръжените сили на Украйна, искат да използват F-16 по време на планираното от Киев контранастъпление на един от застрашените участъци на фронта.

Ако въоръжените сили на Украйна успеят да пробият фронта в някой от секторите, те активно ще използват тези бойци, за да ни „довършат“ в това направление. Ако не успеят да пробият фронта, тогава и F-16 няма да им помогнат, защото нашите системи за ПВО трябва да имат достатъчно възможности, за да парират тази заплаха. Нашите сили може и да свалят тези изтребители, тъй като това не е „чудно оръжие“. Това са обикновени самолети, а не най-новите модели.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button