Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Извънредно! Автентичността на записа на Борисов е потвърдена от втора експертиза

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американската лаборатория Primeau Forensic потвърди, че няма манипулация или подправяне на записа на мъжа, който говори с гласа на премиера Бойко Борисов. Сравнението на гласа от записа с гласа на Борисов от друг запис е дало резултат от 20.3 пункта – умерена вероятност на съвпадение.

Експертизата беше възложена за анализ от сайта “Биволъ”, който е платил за нея с дарения от свои читатели.

За сравнителен материал е предоставен запис на Бойко Борисов от негово изявление пред журналисти след Европейския съвет в Брюксел от 28 юни 2018 година.

 

“След предварителната аудио автентификация и анализ не бяха открити признаци на манипулация или подправяне. За да извършим по-нататъшен анализ, трябва да знаем марката и модела на оборудването, което се е използвало за създаване на записа”, пише експертът Ед Примо в заключението, цитирано от “Биволъ”.

Едуард Примо е един от водещите експерти в аудио и видео автентификация, работещ с правоприлагащите органи в САЩ. Той е анализирал изтеклите преди две години записи между президента Доналд Тръмп и адвокатът Майкъл Коен.

 

Има умерена подкрепа за твърдението, че гласът във всеки от двата записа принадлежи на един и същи човек, сочат резултатите от експертизата.

Ед Примо разяснява методологията на теста за сходство, По тази методика, ако резултатът е от 0 до 1, гласовете по-вероятно са на различни хора. Над 1 се увеличава вероятността на записите да е един и същ човек. При резултат 50 е почти сигурно, че гласовете са на един и същ човек. Полученият резултат от 20.3 дава умерена вероятност, че гласът в записа е на Борисов.

 

Самият премиер Борисов излезе с няколко противоречащи си версии за този запис, като първо твърдеше, че това е имитация от друг човек. Накрая каза, че на записа е той, но думите му били монтирани от различни негови записани изявления. Това не се потвърждава от експертизата, според която монтаж и намеса в записа няма.

Преди няколко дни стана ясно, че до подобни заключения за записа от 12 юни е стигнала и друга лаборатория – Beryl Audio Forensics Laboratory. Тя е изготвила експертиза, възложена от Елена Йончева.

 

В интервю за вестник “Сега” Йончева подчертвава, че “тази лаборатория работи с американското министерство на правосъдието, с ФБР и експертизите ѝ се използват от съдилищата в САЩ. Експертизата и анализите са в обем от 34 страници и доказват, че в записа няма следи от монтаж и че гласът е на Бойко Методиев Борисов”.

Българската прокуратура започна проверка за записите, както и за снимките, на които се вижда, че в спалнята на премиера има пачки с пари, злато и пистолет.

 

Коментари

Коментара

loading…

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button