ПОСЛЕДНИ

Извънредно! ЦИК реши: На 14 ноември ще се гласува на една машина и с една карта

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ЦИК реши, че на изборите „две в едно“ на 14 ноември ще се гласува на една машина и с една смарт карта, предава БНР. Разписките ще са две или една, в зависимост от това дали избирателя гласува за двата вида избори или само за единият.

Комисията прие и как ще се визуализират екраните на устройството, така че да се направи избор дали вотът ще се упражни едновременно за президент и вицепрезидент и за народни представители или само в един от двата избора.

Диета без глад

След активирането на машината със смарт картата за гласуване ще се визуализира екранен надпис „Посочете в кои избори ще гласувате“, като ще се избират три бутона. Първият за избор две в едно, вторият за избор на президент и вицепрезидент, третият за избор на народни представители, а на екрана долу вдясно ще има друг бутон в синьо с надпис „Потвърждавам“. След това ще се зарежда втори екран, който ще е за гласуване, обясни говорителят на ЦИК Росица Матева.

След като е направил своят избор, преди да разпечата разписката или разписките, избирателят отново ще може да се върне назад, за да промени избора си след като направи преглед.

Времето за изчакване преди член на СИК да помогне при гласуването, ако не се предприемат действия, ще е 3 минути, разясниха още от ЦИК.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

Игра на Богове -Възходът на падението
loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button