Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi antalya çit
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИСВЯТ

Извънредно! Правителството пада, предсрочни избори през септември

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Президентът Румен Радев и опозицията вече са отписали правителството на харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев и се подготвят за предсрочни избори през септември, съобщава ПИК.

Единственото условие, което Румен Радев е поставил не само на опозиционните партии, но и на някои от политическите сили в управлението, е да не му се налага да прави служебно правителство през зимата. И назначеният от него кабинет да не поема властта през октомври, ноември и декември, когато се очаква най-смъртоносният удар от цените на горивата върху бизнеса и потребителите, както и прерастването на инфлацията в стагфлация.

Изчисленията на ужасените политици от пребиваването на Петков, Василев и компанията им във властта сочели, че харвардските аферисти трудно ще удържат управлението след края на юни.

А причините за това са две. И двете са свързани с вдигането на ветото на България върху старта на преговорите на Северна Македония за членство в ЕС. Ако това не се случи до края на френското председателство, опитите за което сочи и засилената активност на френския президент Еманюел Макрон и на хората му, европейските либерали ще прекратят подкрепата си за Петков.

При вече оттеглената подкрепа за него и от САЩ, той няма никакъв шанс да се задържи на власт, особено във вихъра на създаваните от правителството му кризи и неспособността да ги овладеят.

Освен това харвардските аферисти ще се лишат и от близо 12-те милиарда лева в европари, които трябва да получат от многострадалния български План за възстановяване и устойчивост.

Той беше одобрен последен в целия ЕС. Това стана след посещението на председателя на ЕК Урсула дон дер Лайен. Различни твърдения гласят, че подписването се случило срещу клетвения ангажимент на Кирил Петков България да пусне Северна Македония за преговори с ЕС.

При това положение, ако страната ни не вдигне ветото, пари от Общността по плана няма да има или поне не в скоро бъдеще. А обещанията на Петков, че България ще започне веднага изпълнението на проектите със собствени средства, няма как да се осъществи, тъй като нито има пари за това в хазната, нито има подготвени промени в законите за реализацията на мерките и проектите.

Заради което и орисникът, наставник и покровител на Кирчо и Кокорчо – Иво Прокопиев, също страшно се е изнервил и е вдигнал скандал.

Ако Кирил Петков обаче все пак дръзне да прекрачи позицията на Народното събрание и на КСНС за членството на Северна Македония в ЕС и на своя глава вдигне ветото чрез решение на правителството, за да си осигури поне европарите и да задоволи щенията на покровителя си Прокопиев, тогава останалите политически сили ще го съборят от власт.

Това най-вероятно ще стане първо по линия на самата управляваща четворна коалиция, от която незабавно ще излязат и ИТН, и БСП, тъй като Нинова и Трифонов нееднократно заявяват, че Северна Македония е граница, която, ако се прекрачи, ще събори кабинета. И по линия на парламентарната опозиция, която ще обвини Петокв в национално предателство.

Вероятно в такъв случай президентът Радев също публично ще свали доверието си от своите творения във властта. Вчера той обяви, че не възнамерява да участва заедно с премиера Кирил Петков в среща с президента на Франция Еманюел Макрон по темата Северна Македония.

„Няма напредък по откритите въпроси между София и Скопие. Затова и няма условие за моя визита в Париж, за която се писа. Оценявам ангажираността на нашите европейски партньори, но искам да видя реални резултати“, отсече Радев.

Което означава, че харвардските аферисти Петков и Василев нямат полезен ход след края на юни.

До този извод са стигнали и всички политически фактори, които са в състояние да предизвикат предсрочни парламентарни избори. Совалките между тях са непрекъснати и стратегията им вече е изработена.

Между Румен Радев, опозиционните партии и някои от управляващите политически сили е постигнато съгласие президентът да състави поредния си, четвърти, служебен кабинет за летните месеци. А предсрочните парламентарни избори да бъдат насрочени най-късно до края на септември. И новото правителство да преведе държавата и гражданите й през зимната криза на крилете на новите надежди и първоначалния толеранс в доверието към него.Вече от близо месец в публичното пространство се обсъждат и евентуални имена за бъдещ служебен премиер, назначен от Радев. Самият той обаче твърдо премълчава отговора на въпроса дали подготвя нов служебен кабинет.

Развръзката ще дойде до края на този месец. А много от самите днешни министри вече са готови за това.

Коментари

Коментара

loading…

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още новини

Back to top button