Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Извънредно! разкриха ГЕРБ-схемата: Сценарият с машините е активно мероприятие за компрометиране на изборите

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Политологът Слави Василев разкри своя версия за скандала с машините за вота:

„Едно птиченце ми каза каква е схемата с допълнителните машини, която изплува днес, една седмица преди вота. Това пише в профила си във Фейсбук политологът Слави Василев и разкрива въпросната „схема“:

Фирмата доставчик – Сиела Норма, поръчва допълнители машини по свое усмотрение (и по нечия заявка). Сценарият е бил тези допълнителни машини да се озоват до сертифицираните устройства, за да може някой да гръмне бомбата, че се фалшифицира вотът посредством наличието на допълнителни, нерегистрирани машини.

Не знам дали следите, но от няколко дни бившият премиер говори как “машините били пипани”. И е трябвало изведнъж, няколко дена преди изборите, вероятно във вторник, ГЕРБ да излезнат с инфомрацията как в склада “са открити” допълнителни машини до сертифицираните.

Само че днес, един съвестен човечец, пазачът отговарящ за входа на склада, където се съхраняват сертифицираните машини за вота, забелязва, че се доставя и “друга стока” – въоросните допълнители устройства, които не били упоменати в протокола, с който той разполагал. Осъмнил се защото имало един тир в повече.

Алармира. Машините не стигат до охранявания склад, където са сертифицираните устройства. Остават навън, където са и в момента. През това време поръчалите скандала разбират, че схемата е секнала, и решават мигновенно да обявят, че ги били “хванали по боксерки”.

От Сиела Норма (фирмата доставчик) казват, че нямат право да коментират, тъй като “подлежели на санкция”. Документите разменени между ЦИК и Сиела Норма – информация цитирана от БТВ новините от емисията преди малко, показват, че машините са собственост на доставчика. Същите публично заявява единствено, че машините били за “Албания, Грузия и за други дейстости”.

ЦИК казват, че не знаят какви са тези машини и същите 228 устроиства нямат общо с вота. ЦИК не е възлагало на доставчика – Сиела Норма, да поръчва каквито и да е било допълнителни устройства.

Сещай се какво е трябвало да стане. Да се внесе неяснота и съмнение за фалшификация на вота непосредствено преди неговото провеждане, за да може хората да се демотивират и да не гласуват. Кой има интерес от това оставям на въображението на всеки един от Вас. За разследващите журналисти в приятелската ми листа – разберете на какво основание Сиела Норма поръчва тези допълнителни машини и кой е платил за тях.

А от мен, гласувайте следващата неделя защото държавата ни наистина е завладяна от мутрите.

 

„Това са точно 228 хил. гласа. Какво дирят при нашите машини 228 други фалшиви машини? Единствен гарант за това е Бойко Рашков. Той може да прави каквото си иска. На Бойко Рашков да му имам доверие, че няма да набута флашките вътре?” Така пропищя ГЕРБ Бойко Борисов по време на посещение в Симеоновград срещу изненадващата поява на 228 несертифицирани машини за гласуване, с което ГЕРБ се гласеше да развее бяло знаме, че вотът е опорочен.

Фирмата доставчик – Сиела Норма със собственик Иван Тодоров, поръчва допълнителни машини по свое усмотрение и по нечия заявка. Сценарият е бил тези допълнителни машини да се озоват до сертифицираните устройства, за да може някой да гръмне бомбата, че се фалшифицира вота с нерегистрирани машини.

Съвсем неслучайно от няколко дни бившият премиер Бойко Борисов говори как „машините били пипани”. И е трябвало изведнъж, няколко дена преди изборите, вероятно във вторник, ГЕРБ да излезе с информацията как в склада „са открити” допълнителни машини до сертифицираните.

 

Само че преди ден един съвестен човек – пазачът, отговарящ за входа на склада, където се съхраняват сертифицираните машини за вота, забелязва, че се доставя и „друга стока” – въпросните допълнителни устройства, които не били упоменати в протокола, с който той разполагал.

Човекът се усъмнил, защото имало един тир в повече и подал сигнал. Така машините не стигат до охранявания склад, където са сертифицираните устройства. Остават навън, където са и в момента. През това време поръчалите скандала разбират, че схемата е секнала, и решават мигновено да обявят, че се готви измама на принципа „Крадецът вика: Дръжте крадеца”.

От фирмата-доставчик „Сиела Норма” се изсулват, че нямат право да коментират, тъй като „подлежели на санкция”. Документите, разменени между ЦИК и „Сиела Норма” показват, че машините са собственост на доставчика. Същият публично заявява единствено, че машините били за “Албания, Грузия и за други дейности”.

ЦИК казват, че не знаят какви са тези машини и същите 228 устройства нямат общо с вота. ЦИК не е възлагало на доставчика „Сиела Норма” да поръчва каквито и да е било допълнителни устройства.

Сещате ли се се какво е трябвало да стане? Да се внесе неяснота и съмнение за фалшификация на вота непосредствено преди неговото провеждане, за да може хората да се демотивират и да не гласуват.

Кой има интерес от това – мутрата Бойко Борисов, за когото добре платената държавна администрация от писарушки и хрантутници ще гласува с удоволствие. А това е цяла армия – близо 200 000 пряко заети в администрацията, чиито близки и роднини също са заставени да гласуват за гербопитеците.

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button