Криминални Новини

Изверги дават на дядо да прави ужасни неща с децата им за 10 лв.

Трима обвиняеми са предадени на съд от Окръжна прокуратура – Благоевград за блудство с малолетни момичета.

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград е повдигнато обвинение на 83-годишния С. С. за извършено от него престъпление – блудство с малолетни, представляващо особено тежък случай, предаде struma.com.

Обвиняемите по делото са бащата на пострадалите деца Е. Ч. и жената, с която той живеел – Д. Ч. Двамата умишлено улеснили извършителя на престъплението. Деянието им е квалифицирано по чл. 149, ал. 5, т. 1 и т. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвиняемият има пет деца. Тяхната майка не полагала грижи за тях и те били отглеждани от него, а през определени периоди били настанявани в професионални приемни семейства. Двете му малолетни дъщери са диагностицирани със специфични разстройства и умерена умствена изостаналост.

По отношение на момичетата били извършвани многократни проверки от отдел „Закрила на детето“, при които били констатирани конкретни проблеми.

Към 2020 г. мъжът живеел на семейни начала с Д. Ч. Чест гост в дома им бил пенсионерът С. С. По време на едно от посещенията си той поискал от тях да го допускат в стаята на децата за извършване на блудствени действия без съвкупление с малолетните дъщери на Е. Ч. За да ги мотивира им обещал всеки път да дава суми от по 10 – 20 лева.

След получаване на съгласието им, в периода от м. декември 2020 г. до м. май 2021 г., С. С. системно извършвал блудствени действия с двете момичета. При тръгване от дома им оставял пари на обвиняемите Е. Ч. и Д. Ч. Децата казвали за действията на възрастния мъж на баща си и Д. Ч., но двамата възрастни нищо не предприемали, тъй като това се извършвало с тяхно знание и съгласие.

На 05. 05. 2021 г. в дирекция „Социално подпомагане“ бил депозиран сигнал, касаещ едно от пострадалите момичета. След извършена проверка детето спешно било настанено в професионално приемно семейство. Събрани били данни за извършени блудствени действия и спрямо малолетната й сестра.

В хода на разследването са били извършени съдебно псиахитрично-психологични експертизи на жертвите на престъплението – момичетата на 12 години и 9 години.

Вещите лица са заключили, че децата са били обект на повтаряща се многократно сексуална злоупотреба, което се е отразило на поведението им. Налице са симптоми на преживяна от тях психотравма.

Пострадалите не са могли да предвидят последиците от извършваните спрямо тях деяния, поради възрастовата незрялост и установения интелектуален дефицит. Предстои делото да продължи в съда.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button