Микроблейдинг
ОЩЕ НОВИНИ

Къде е Сашко от Перник: За сега новините никак не са добри

Второ денонощие населението на Перник е видимо нараснало, а навсякъде из града се виждат групи от хора, които надничат в храсти, влизат в изоставени сгради и търсят 12-годишния Сашко.

От детето, което е с тежка форма на аутизъм, обаче все още няма следа. Момчето изчезна за минута, докато баща му прави маневра с колата в петък около 16 часа в района на профилакториума в миньорския град, където били на разходка. 

Така и не видял в коя посока се затичало детето му. 

Търсят го с дронове, с хеликоптер, с термокамери, с кучета – от домашни померани до полицейски белгийски овчарки, и без резултат. Към пернишката полиция се присъединиха униформени от София, служители на жандармерията, екипът на Красимир Димитров от „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, алпинисти от спасителния отряд от Банско и хиляди доброволци от града, от столицата, от Радомир, Дупница и околните села. Хората обикалят улици и местности, водоеми, паркове, а втори ден кметът Станислав Владимиров е на терен с издирвачите в гората.

Още при влизане в града се чува непрестанен вой на сирени от всичките му краища. Патрулните коли на Областната дирекция на МВР и жандармерията „летят“ по улиците с пуснати светлини. 

През целия съботен ден от различни краища на Перник валят сигнали, че някой е видял изчезналото безследно дете. „Аз говорих с момче, което лично го е видяло. И казва „той е много бърз“, разказва една доброволка. Друга споделя за жена, която го хванала и го изпуснала. От полицията обаче са категорични – нито един от сигналите за местонахождението му не е потвърден. Всички до един са фалшиви, а момче, набедено за Сашко в района на голям супермаркет, се оказва съвсем друго дете.

Още новини

Back to top button