Микроблейдинг
У Нас

Как да получим кредит, ако не работим?

Как да получим кредит, ако не работим?

Поради сложната икономическа ситуация в страната голяма част от хората се затрудняват, дори да плащат месечните си сметки. Съществуват и множество ситуации, в които трябва да се направят спешни покупки или да се разреши медицински проблем. Ако в момента сте безработни и ви трябва заем, едва ли някоя банка ще ви отпусне такъв. 

За да ви одобри банковата институция, трябва да представите трудов договор и данни за работен стаж минимум шест месеца. Тук на помощ ще ви дойдат съвременните небанкови финансови компании. Те предлагат много по-гъвкави условия за кандидатстване. При тях ще получите необходимите финанси, без да представяте трудов договор и ще може да разрешите възникналите парични проблеми.

Възможно ли е да изтеглим кредит, ако не работим?

В момента лесно ще откриете онлайн кредитодател, който да отпусне заем, без да представяте трудов договор. Ще получите отговор само за няколко минути, след като сте кандидатствали и най-вероятно той ще е положителен. Важно е просто да не сте длъжник, който има лоша кредитна история. За да заявите кредит срещу лична карта без трудов договор, трябва да следвате стъпките:

  • създавате си профил в платформата – това ще ви отнеме само две-три минути, след което винаги може да се възползвате от привилегиите, които ви дава акаунта;
  • определяте сами желаната сума – ако в момента не работите ви препоръчваме да изберете по-малка от порядъка на 200 до 1000 лв. Така и срокът за погасяване ще е по-кратък;
  • ще видите дължимата вноска, чрез калкулатора – Кеш Кредит напомнят, че сами може да определите сумата, която ще превеждате ежемесечно;
  • прилагате копие на лична карта и попълвате формуляр – това са единствените данни и документи, които ще ви поискат;
  • изберете начин по който ще получите парите – за ваше удобство това може да стане на каса на EasyPay или директно към банковата ви сметка.

Без да представите документ за трудов договор, може да кандидатствате за бърз кредит онлайн и да получите одобрение.

Кой може да се възползва от бързия кредит?

Има много случаи, в които хората не са на работа и нямат трудов договор, но все пак имат друг вид приходи. Това могат да бъдат пенсионерите или жените в майчинство. Ако сте регистрирани в бюрото по труда също е възможно да получавате обезщетение за безработица срещу определен стаж. Може би банките ще ви откажат заем в тези случаи, но не и съвременните небанкови финансови компании. 

Ако добре разчетете приходите си няма да се затрудните в това да връщате малка сума ежемесечно. Кредитът е подходящ за всеки, който има нужда спешно от пари за някаква дребна покупка или за покриване на различни плащания. Не е препоръчително да харчите импулсивно и неразумно, ако имате по-скромни доходи. Задължително потърсете в най-кратък срок работа, за да си гарантирате финансово спокойствие. Кеш кредит съветва хората без трудов договор добре да обмислят сумата, за която ще кандидатстват онлайн.

При какви условия можем да получим отказ?

Служителите на кредитодателя бързо ще направят проверка, дали сте изрядни и имате ли просрочени задължения. При лоша кредитна история е възможно да получите отказ. В тези случаи се приема, че има опасност да не покривате редовно вноските по дълга си и сте рисков клиент. Ако вече сте изтеглили пари и изплащате различни стоки, това допълнително ще утежни ситуацията, защото вече имате вноски и лихви, за които да отговаряте.

Случва се кредит да бъде отпуснат на хора без трудов договор и с лоша кредитна история, но в тази ситуация лихвите са много по-високи от стандартните. Така компанията си гарантира риска, който поема. В случай че започнете на време да покривате вноските си, има вероятност заемът да бъде преразгледан и условията променени.

Още новини

Back to top button