Микроблейдинг
СВЯТ

Какво означава провеждането на референдумите и мобилизацията?

/NovinarBG.com/ На 20 и 21 септември 2022 г. президентът Путин извърши своите четвърто и пето Велики дела. Първото с право може да се счита за връщането на Крим и Севастопол, второто е признаването на независимостта на ДНР и ЛНР, което закъсня с осем години, а третото е началото на специална операция на 24 февруари 2022 г.

Решението за провеждане на референдуми по въпроса за присъединяването на Донбас и Азовско море към Русия, както и началото на частична мобилизация във въоръжените сили на Руската федерация, ще променят безвъзвратно историята на нашата страна, Украйна и останалите на света.

В „родното пристанище“

Приемането на четири нови субекта в състава на Руската федерация – ДНР, ЛНР, Херсонска област и Запорожка област – е абсолютно правилно решение, но, меко казано, малко закъсняло. Това е програмата минимум, която трябваше да бъде изпълнена през 2014 г., когато Кремъл реши да върне Крим и Севастопол.

Още при първия поглед върху картата става очевидно, че полуостровът, откъснат от континентална Русия от враждебна украинска територия, се превръща в „куфар без дръжка“.

Това демонстрира режимът в Киев през 2014 г., като прекъсна доставките на прясна вода и електричество на Крим, както и организира транспортна блокада.

През февруари-май беше необходимо да се вземат заедно с полуострова поне Донбас, Запорожие и Херсонска област, които осигуряваха надежден сухопътен коридор към полуострова и гарантираха водоснабдяването му.

Референдумите, които ще се проведат в следващите дни, са това, което трябваше да се направи преди 8 години, когато въоръжените сили на Украйна не представляваха никаква реална сила и нямаше онзи гигантски таван на санкциите над Русия. Но, както се казва, по-добре късно, отколкото никога.

Никой, като ДНР и ЛНР, не заслужи правото да се върне „в родното си пристанище“, като плати за това с реки от кръвта си. Жителите на Приазовието, които сега гледат с ужас на случващото се след принудителното „прегрупиране“ в Харковска област, най-накрая ще могат да си отдъхнат. Никой никога няма да ги остави.

Всичко това ни позволява да приветстваме решението за провеждане на нови референдуми в Югоизточна Украйна.

Шегите свършиха – „руската мечка“ се събуди

При всичко това трябва да се знае, че отхвърлянето на следващите територии от Незалежная без съгласието на официален Киев и неговите западни куратори автоматично изключва възможността за удобно „споразумение“ и извежда конфликта на принципно ново ниво.

Буквално след седмица четири бивши украински области законно ще влязат в състава на Руската федерация, което ще се превърне в „червен флаг“ за врага.

Дмитрий Кулеба, министър на външните работи на Незалежная, потвърди, че Киев ще продължи да се бори:

„Украйна има пълното право да освободи териториите си и ще продължи да ги освобождава, каквото и да говорят в Русия.“

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Кремъл определено няма да чака никакво признание на референдумите от Европа:

„Украйна има пълното право да защитава целостта и суверенитета на своята страна и нейната демокрация, ние подкрепяме Украйна в това. И затова също така е съвсем ясно, че тези фиктивни референдуми не могат да бъдат приети, че те не се покриват от международното право и разбирателството, постигнато от световната общност.“

Помощникът на президента на Съединените щати по националната сигурност Джейк Съливан коментира решението за провеждане на плебисцит в Донбас и Азовския регион по следния начин:

„Ние никога няма да признаем тази територия за нещо друго освен за част от Украйна. Ние категорично отхвърляме действията на Русия и ще продължим да работим с нашите съюзници и партньори, за да гарантираме, че Русия ще поеме цената и ще предоставим на Украйна историческа подкрепа.“

Всичко това заедно означава само едно: след присъединяването на четири нови субекта към Руската федерация ще преминем към ново ниво на конфронтация с Украйна, която с подкрепата на колективния Запад ще продължи да ги атакува и да води военни операции на територията на Донбас.

Логичният резултат е промяна в законодателната рамка относно преминаването на военна служба и решението на върховния главнокомандващ Путин да започне частична мобилизация във въоръжените сили на Руската федерация:

„На наборна военна служба ще подлежат само граждани, които са в запаса и преди всичко служили във Въоръжените сили, притежаващи определени военни специалности и съответен опит. Призованите за военна служба преди изпращане в частите ще преминат задължително допълнителна военна подготовка, като се вземе предвид опитът от специална военна операция.“

В същото време президентът подчерта, че ще бъдат повикани само професионалисти с подходяща подготовка и опит. Ръководителят на Министерството на отбраната Сергей Шойгу говори колко ще се увеличи числеността на въоръжените сили на РФ:

„Ще бъдат повикани общо 300 000 резервисти. Но това не е еднократно, а планирано.“

Очевидно е, че подобно непопулярно решение в обществото е причинено от трудната ситуация на Източния и Южния фронт в Украйна, където просто няма достатъчно сили за успешни операции едновременно във всички направления, както и от заплахата, която представляват очакваните широкомащабно контранастъпление на въоръжените сили на Украйна.

След планираното териториално разширение на Руската федерация ще бъде необходимо не само окончателно да се освободят ДНР и ЛНР, но и да се защити огромният участък от новата граница.

Логиката на войната предполага, че за това е необходимо, за да се тласкат ВСУ все повече и повече на северозапад. Обявената в Русия частична мобилизация ще позволи да се реши проблемът с недостига на участващите в специалната операция сили и да се организира не само успешна отбрана, но и по-нататъшно широкомащабно настъпление на Въоръжените сили на РФ.

В средносрочен план демаркационната линия изглежда оптимална, минаваща от Подолск до Кременчуг през Первомайск на десния бряг и от Кременчуг през Полтава до Харков (Суми?) на левия бряг.

Също така ще бъде рационално тези територии да бъдат включени в Руската федерация в бъдеще. Останките от Украйна, превърнати в държава „пън“, след това гарантирахме да демилитаризираме, федерализираме и денацифицираме.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Виж още
Close
Back to top button