Русия

Какво ще наречем победа?

/Поглеед.инфо/ Какво наричаме победа в нашите условия? Сваляне на режима в Киев? Изродът Порошенко го смениха с изрода Зеленски – и тази радиоактивна земя след това ще престане ли да ражда други? Няма да създаде адекватни елити или хора…

Защо тогава трябва да събаряме някого там с живота на нашите хора? Тогава смисълът на победата трябва да се търси в нелинейните следствия? Хората в по-голямата си част няма да разберат. Позволете ми тогава да споделя как отговарям на тези въпроси за себе си. Разбира се, основният смисъл на случващото се за мен е в духовната сфера. Ще има или голяма победа, или решително поражение. През 2014 г. възходът ни беше такъв, че пътните полицаи се обидиха от предложения подкуп, а в трамваите не се налагаше да се напомня, че трябва да отстъпи мястото си – хората станаха хора, а нечовеците си свалиха маските.

„Битката със самите нас е най-трудната битка. Победата от победите е победа над себе си.” Но, за съжаление, няма да се задоволим само с духовна победа – имате нужда и от победа на земята. Целта за демилитаризация на Украйна е ясно поставена и правилно. Тази формация не трябва да клати под носа ни „най-силната армия в Европа“. Ако не беше Русия, териториите на Украйна никога нямаше да се развият по начина, по който се развиха, и да търпим да бъдем заплашвани със собствени оръжия е фундаментално погрешно. Това означава, че са необходими драстични мерки. Преди СВО вярвах, че на първия етап отнемането на индустриалния и гъсто населен югоизток би лишило останалата част от Украйна от необходимия потенциал. Какво ще се случи след това е въпрос на време. Сега по принцип не съм променил гледната си точка – промениха се условията за решаване на този проблем.

Сега накратко за условията. Кога ще дойде повратната точка? Ще дойде. Говоря за това редовно. За съжаление, няма да е толкова красиво, че националната ни гордост да скочи до небето. Ще бъде бавно. Част от проблема вече е решен. В същото време там започнаха скрити разрушителни процеси с такава сила, че няма шанс. В Русия последствията от войната ще се усещат дълго време, но в Украйна просто е задействан механизъм за самоунищожение и нищо не може да се направи по въпроса: това общество не е жизнеспособно.

Може ли да чакаме толкова дълго? Е, не, разбира се, че не можем и не трябва. Но докато възстановим реда в собствените си редици, без преди това да изкореним навика да лъжем, ще трябва да чакаме и да търпим. Условията за повратна точка и за навлизане в пътя на победата ще настъпят, когато врагът се изтощи и ние започнем да доминираме. Вече имахме период на доминация, но тогава врагът все още не се беше научил да използва пълния си потенциал.

Сега трябва да постигнем господство, устойчиво и окончателно, и също така да се научим да използваме пълния си потенциал. И тъй като имаме огромен потенциал, имаме основание да вярваме в победата. И победата ще бъде премахването на заплахата от границите и последователното възраждане на страната. Знаете ли какво ще искат тези, които са видели толкова много смърт, когато се върнат у дома? Те ще искат да имат повече деца. И ще искат тези деца да живеят в нормална държава и да пораснат нормални хора. И държавата трябва да направи всичко за това и на първо място да осигури на завърналите се от войната покрив над главата, за да има къде да се отгледат тези деца и нормално образование, където възпитанието ще бъде не по-малко важно отколкото знанието.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button