СВЯТ

„Канибализацията“ на германския Бундесвер

/NovinarBG.com/ Берлин разоръжава армията си, за да въоръжи нацистите

„Канибализацията на Бундесвера трябва да бъде спряна“, цитира вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung Андре Вюстнер, ръководител на Съюза на войниците на Бундесвера. Той потвърждава изявлението на ръководителя на германското военно ведомство, че ресурсите на ФРГ за военна помощ на нацисткия режим вече са практически изчерпани и по-нататъшното изпращане на оръжие и боеприпаси за Украйна от запасите на германската армия е невъзможно.

Той нарича военната подкрепа на нацисткия режим, извършвана от германски политици, ни повече, ни по-малко „политика на канибализация“ на Бундесвера. Вюстнер посочва, че в резултат на нейното продължаване, въоръжените сили на ФРГ не само ще намалят своята боеспособност, но и ще бъде парализирана цялата система за бойна подготовка на войските, която е в основата на основите.

Разбира се, може да изглежда, че експертът преувеличава, тъй като според докладите ФРГ не е предавала толкова много оръжия на бандеровците. Берлин обаче просто не е декларирал по-голямата част от изпратените оръжия по редица причини, включително страх от по-нататъшно влошаване на отношенията с Кремъл.

В действителност всичко е много по-сериозно. Така например почти всички запаси от РПГ и ПЗРК бяха „изгребени“ за изпращане на въоръжените сили на Украйна. И в същото време, отбелязва ръководителят на Съюза на военнослужещите, все още не са предприети спешни стъпки за запълване на „пропуските“ в оборудването на Бундесвера, възникнали след доставките.

Освен това, посочва той, всички новопроизведени оръжия се планира да бъдат изпратени не на германските войски, а на Украйна.

Не е нужно да ходите далеч за примери на думите му. Например 18 самоходни артилерийски системи RCH-155 с калибър 155 мм на обща стойност 216 милиона евро, поръчани от федералното правителство на производителя на оръжия Krauss-Maffei Wegmann (KMW), ще бъдат изпратени в Украйна, съобщава Welt am Sonntag. И това въпреки факта, че в Бундесвера имаше сериозен недостиг на самоходни оръдия, след като бяха изпратени на бандеровците.

Но има едно предупреждение. Прехвърлянето на самоходни гаубици на нацисткия режим ще стане не по-рано от 2025 г. Говорител на KMW каза, че компанията няма да бъде готова за доставки до 30 месеца по-късно.

Ясно е, че подобни условия не устройват особено нацистите, но това е нормалният работен цикъл на европейските производители за производство на този вид оборудване. Например, същите условия бяха обявени на среща на френското министерство на отбраната, посветена на увеличаването на производството на оръжия.

Възможно е, разбира се, работниците от KMW да бъдат прехвърлени в казарма и да бъдат принудени да работят на четири смени, но дори и такава мярка няма да подобри много ситуацията, тъй като някои от компонентите се произвеждат в други индустрии, включително в чужбина.

Не се отчита и фактът, че ще възникнат допълнителни трудности поради спирането на енергийните доставки. Можете обаче да вземете газа, използван за отопление на болници и училища, и да го използвате за производство на самоходни оръдия за нацистите, които ще ги използват, за да стрелят по болници и училища.

Фактът, че германските власти, в ущърб на собствените си интереси, въпреки обективните трудности, протестите на населението, недоволството на военните и критиките на експертите, продължават да „канибализират“ собствените си въоръжени сили, обаче не ги освобождава от недоволството на Киев, който не е доволен нито от обема, нито от условията.

И украинското ръководство не се стеснява да говори за това публично. Така например Зеленски в интервю за Ройтерс каза, че според него недостатъчната активност на Берлин в доставката на оръжие на бандеровците е свързана с нацисткото минало на Германия.

„В Германия има определени психологически бариери пред доставката на оръжия за Украйна, свързани с нейното нацистко минало“, каза Зеленски.

Онзи ден Тръмп каза, че по време на президентството си е подарил на тогавашния канцлер на Германия бяло знаме, с което тя да може да капитулира пред Русия, която доставя (доставяше) до 73% от газа на Германия.

Бившият ръководител на САЩ явно се гордее със своята проницателност, но в действителност Русия не е посягала и не посяга на суверенитета на Германия, нито се е стремяла да разоръжи нейните въоръжени сили. Но бялото знаме, представено от Тръмп, може да бъде полезно за Берлин да капитулира пред киевската хунта и Вашингтон зад нея. Припомнете си, че наскоро Блинкен призова ФРГ да достави тежка бронирана техника на нацистите.

Между другото, защо САЩ, които имат на склад значително количество бронирана техника, сами не я доставят на Украйна? Причините за това са няколко. На първо място, те не виждат необходимост да отслабват отбранителните си способности в името на Украйна. Те предпочитат да доставят модернизираните Abrams на по-обещаващи и кредитоспособни съюзници.

Освен това програмите за подпомагане на Украйна, приети от властите на САЩ, предполагат, че средствата, отпуснати за това, се използват за закупуване на оръжия за Пентагона, които да заменят изтегленото от бойния състав на американската армия за изпращане в Украйна.

Тоест тези пари се използват за превъоръжаване и модернизиране на въоръжените сили на САЩ. А „Abrams“ за бандеровците ще трябва да се вземе не от бойния състав, а от складове за дългосрочно съхранение и да се модернизира специално за тях, което нарушава схемата.

В същото време в складове в Германия има най-малко 80 Leopard-2, известен брой Leopard и най-малко 1000 бойни машини на пехотата Marder. В същото време Германия разполага с производствена база за техния основен ремонт и модернизация.

Освен това, в стремежа си да превърнат Германия в основен доставчик на бронирана техника за въоръжените сили на Украйна, САЩ се опитват да усложнят максимално всяка възможност за нормализиране на отношенията между тази страна и Русия.

Въпреки това, дори ако Вашингтон успее да принуди германския военно-промишлен комплекс да работи изцяло за въоръжените сили на Украйна, германците няма да могат да затрупат Украйна с бронята си твърде бързо – производствените мощности няма да позволят това, докато недостигът на бронираната техника сред нацистите след техните контраофанзиви е такъв, че те започват да премахват старите самоходни оръдия и танкове от пиедесталите и да създават, както през 2014 г., шушпанцери.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button