Микроблейдинг
Русия

Капитулацията на Херсон е заради победата. Истината от Суровикин е горчива, но не е цялата

/NovinarBG.com/ Нашите войски напускат Херсон (руските войски, бел.р.). Генерал на армията, командващ СВО в Украйна Сергей Суровикин лично разказа как и защо е взето такова решение. На общественото мнение е казано всичко, за да се обясни какво се случва.

Всичко, което можеше да се направи, беше направено. На първо място беше осигурена евакуация на цивилни, жители на града, на левия бряг на Днепър. И дори по-нататък, до Крим. Животът на нашите хора е основната ценност, това е безспорно.

Ние не сме укронацисти. Ние не се крием зад беззащитните. Ние не насочваме обстрела на вражеската артилерия по жилищни райони. Нямаме нужда от хекатомби и жертви. Ние спасяваме хора, а не ги убиваме.

Ние защитаваме живота на нашите войници. Трябват ни живи – и на фронта, и за да се върнат след това при семействата си. Няма да има героичен орден „нито крачка назад“. По левия бряг на руската река Днепър ще има нова отбранителна линия. Ще бъде по-удобно да се маневрира, да се изтеглят резерви. Врагът трябва да понесе загубите, а не ние.

Особено в много трудната ситуация около Херсон, която е изпълнена с причинена от човека катастрофа: опасността от унищожаване на язовира на Каховската водноелектрическа централа от врага е напълно реална, трудно е дори да си представим какви ще са загубите на нашите войски и как те щяха да пострадат, опитвайки се да задържи Херсон в случай на наводнение.

Всичко това е казано и всичко това е истина. Трябва да се отбележи отделно – речта на Суровикин предизвиква най-добрите примери за призиви към руския народ в труден военен час. Спомням си Левитан – „след тежки, дълги битки нашите войски се изтеглиха…“

Тежката истина в такъв час е по-добра от приспиваща лъжа. Тежката истина ви позволява да се сплотите и да подготвите офанзива.

Всичко това е истина. И сега тази най-горчива истина – това е и „трудно решение“ – заслужава да бъде повторена. Ние се оттегляме. Колкото и добре да е извършена операцията за отстъпление, колкото и скъпо да плати врагът за нейния успех, колкото и животи и ресурси да бъдат спасени, все едно – ние отстъпваме. Оставяме руския град на врага.

Нашите знамена вече не са на Военноморското училище. Ние оставихме десния бряг на Днепър на нашествениците, окупаторите, нацистите.

След като казахте това, трябва да се стегнете и да кажете какво не можете да направите сега. Не можеш да мрънкаш. Не можете да се противопоставите на ръководството на страната и на командването. Колкото и да е горчиво, подобно лично решение няма да доведе до нищо добро. Играете в ръцете на врага.

Врагът е силен. Ние не водим война срещу „украинските националисти“. И дори не срещу „държавата Украйна“. Срещу нас са не само и не толкова петлюровци и бандеровци. Ако беше така, специалната военна операция отдавна щеше да завърши с победа. Не, срещу нас са обединените сили на целия Запад.

Дванадесет езика. Наемници от целия западен свят, говорещи помежду си на английски – езикът на онази сатанинска сила, която почти достигна световно господство – и се натъкнаха само на Русия.

Оръжия от целия западен свят. И то стари оръжия, изнесени някога от Русия или създадена по руски образци. И нови, подготвена за агресивна и несправедлива война срещу нас. Парите и ресурсите на целия западен свят. Огромни – но не безкрайни, и дори, вече го виждаме, постепенно пресъхващи ресурси.

Те се изразходват в настъпление, а в самите западни страни хората вече не могат да търпят инфлацията и постепенно осъзнават каква ужасна грешка са допуснали техните управници, когато са се забъркали във война с Русия.

Ние се оттегляме. Можем да стиснем зъби и да се закълнеш, че ще се върнем. Не можеш да мърморим. Както не беше възможно да мрънкаме на нашите предци по време на Отечествената война от 1812 г. – нито на Барклай, нито на Кутузов. Отстъплението е горчиво лекарство, но понякога е необходимо да се вземе.

Колко невъзможно беше да се роптае през 1941 и 1942 г., когато трябваше да отстъпят много по-далеч от почти същите места. След 42-ра задължително идва 45-та. Ако имате достатъчно търпение и воля.

Какво се случва, когато Русия под влияние на военни неуспехи престане да вярва в победата и си позволи да обвинява в нещо ръководството на армията и страната – също е твърде паметно от историята. Не търпяхме в руско-японската война. Те не издържаха в Първата световна война – да, след като оцеляха в „голямото отстъпление“ и глада от снаряди. Цената на нежеланието да издържиш и да изчакаш е една съсипана държава.

Напускаме Херсон, за да запазим армията и следователно възможността за окончателна победа. Тръгваме, за да се върнем завинаги. Нашата кауза е права. Врагът ще бъде победен. Победата ще бъде наша.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button