Криминални Новини

Каплата с обвинение за закана за убийство, остава заключен

Обвиняем за отправена закана с убийство срещу мъж в района на Дупница е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в София.

В съобщението се уточнява, че досъдебното производство в районна прокуратура – Кюстендил – териториално отделение Дупница, е започнало след постъпил сигнал на телефон 112.

Става дума за небезизвестния Васил Капланов-Каплата, който на 1 май т.г. заплашил председателят на мотоклуб Димитър Недев в стопанисвания от него имот на ул. „Саморанска“ в района на път от Дупница за село Самораново.

Заедно с Недев били съпругата му и детето му. При качването в автомобила си мъжът забелязал приближаващата се кола, управлявана от Капланов. Обвиняемият рязко намалил скоростта, насочил през прозореца пистолет срещу Недев и заканително поклатил глава. След това веднага напуснал местопроизшествието.

Действията на Капланов предизвикали у пострадалия основателен страх за живота и този на семейството му. Допълнителен повод за това бил постоянен психически тормоз, на който е бил подложен от страна на обвиняемия, след изчезването на негов близък приятел – Янек Миланов през 2020 г.

В хода на разследването са извършени неотложни следствени действия – претърсване и изземване на управлявания от Васил Капланов автомобил и обитаваното от него жилище. Разпитани са свидетели, изискана е писмена информация от националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, както и записи от охранителни камери, монтирани в района на местопроизшествието.

Предстои прокуратура да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. От прокуратурата припомнят, че срещу Капланов се води и друго наказателно производство за закана с убийство спрямо Д.Н.

Още новини

Back to top button