Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Каскетът си отмъщава: Прокуратурата хем разследва Бойко Рашков, хем отрича, че го прави!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НАП прави пълна данъчна проверка на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков, съобщи bTV, цитирайки приходната агенция.

Оттам отказват повече подробности, но bTV научи неофициално, че ревизията е към края си и най-вероятно е свързана с медийни публикации за имотното състояние на вицепремиера.

Софийската градска прокуратура е поискала от Софийския административен съд разкриване на данъчна и осигурителна тайна на служебния вътрешен министър, съобщи БНР, като се позова на свои източници.

Че има такова дело с ответник Бойко Рашков, може да се види и в деловодната система на Административния съд София-град, където е заведено като дело №11664 за 2021 г. с входящ номер 40 776.

По-рано днес градският прокурор на София Илияна Кирилова отрече да има такова искане.

Снимка: Скрийншот/АССГ

Искането е внесено ден след втория тур на изборите и като ищец е посочена Софийската градска прокуратура. По информация на националното радио Рашков все още не е уведомен за дело по надлежния ред.

По-рано днес „Дневник“ съобщи, че коментираният и като вътрешен министър в следващото редовно правителство Бойко Рашков е обект на прокурорски интерес, но че не е ясно дали срещу него се води проверка или по разследване. Съобщи обаче за искане за сваляне на банковата и осигурителната му тайна.

В отговор на тази публикация ръководителката на градската прокуратура Илияна Кирилова каза, че разследване срещу Рашков няма, че до Националната агенция за приходите не е отправяно искане да му бъде направена данъчна ревизия, че няма искане да бъде разкрита данъчната и осигурителната тайна на служебния вътрешен министър.

Кирилова добави и по принцип, че от 2017 година делата у нас не се образуват срещу конкретен човек, а за престъпление.

След информация в медии, че служебният вътрешен министър се проверява от прокуратурата от пресцентъра на държавното обвинение заявиха, че „Бойко Рашков не е тема на прокуратурата“.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button