Русия

Кейла Карман: Да се удавиш в западните двойни стандарти – сагата със „Северен поток“

/NovinarBG.com/ Щеше ли чичо Сам просто да седне и да се отпусне, ако Русия подкрепи преврат в Канада, за да помогне за налагането на проруски президент, който да забрани английския език и не е в състояние да контролира правителствените войски, убиващи проамерикански канадски граждани близо до границата?

Както веднъж отбеляза Хана Ардент: „Това, което прави толкова правдоподобно да се предположи, че лицемерието е порокът на пороците, е, че почтеността наистина може да съществува под прикритието на всички други пороци, с изключение на този. Вярно е, че само престъплението и престъпникът ни изправят пред объркването на радикалното зло; но само лицемерът наистина е гнил до дъното си.”

В момента нищо не е по-гнило до основи от институциите на Запада.

Последното твърдение на САЩ, след събитията в края на септември, ще ни накара всички да повярваме, че Русия е взривила собствения си газопровод за Европа, въпреки че има единствен контрол върху спирателния клапан, което има толкова логичен смисъл, колкото и пускането на гама от шоколадови чайници.

Западните медии изхабиха това без критика, което не е изненадващо, като не зададоха въпроса защо Русия би се ангажирала с подобен акт на самосаботаж, вместо това се фокусираха върху това как, като се има предвид, че се случи в датски води, тази провокация оправдава потенциала за водената от НАТО Трета световна война.

Не се обръща внимание на факта, че заливът на Тонкин, оръжията за масово унищожение и атаките с химически оръжия на Асад бяха доказани, подложени на проверка, като фалшиви флагове за привличане на обществена подкрепа за по-агресивна външна политика на САЩ.

В „The Fate of Empires“ Глъб твърди:

„Въпреки безкрайното разнообразие и безкрайните усложнения на човешкия живот, изглежда се очертава общ модел… очакванията за живот на една велика нация, изглежда, започват с насилие и обикновено непредвиден, изблик на енергия и завършва с понижаване на моралните стандарти, цинизъм, песимизъм и лекомислие. Упадъкът и разложението са осезаеми“.

С радост западните медии пропагандират към обществеността да подкрепя отчаяните империалисти, докато се борят до смърт, за да запазят хегемонията. Борба, която всеки, който разбира детерминистичната и циклична природа на историята и империите, знае, че не може да спечели. Но преди да разгледаме тези абсурдни твърдения за руски саботаж в контекста на лицемерието, нека насочим вниманието си към събитията, случили се по-рано през септември.

Преди по-малко от месец неолибералните елити най-накрая завладяха върха на иронията, когато бившият водещ на късно вечерно токшоу и самопровъзгласил се за „евреин, но не и сериозен евреин“, Джон Стюарт, си партнира със създаването на анимационна мишка на всички любим чичко антисемит да връчва на буквален нацист почетен медал! Старият Уолт трябва да е бил силно конфликтен в своя криогенен резервоар, опитвайки се да разбере тази лудост!

Въпросният инцидент се случи по време на финансираните от Министерството на отбраната „Warrior Games“, проведени в Disney World, Флорида. Обикновено това е ежегодно събитие, наречено „отпразнуване на издръжливостта и отдадеността на ранени, болни и пострадали на активна служба и ветерани от американската военна служба“.

Тази година обаче, в прозрачен опит да оправдаят източването на милиарди под формата на данъци към търговците на оръжие, като същевременно безпричинно оставят собствените си хора да гладуват, правителствените специалисти добавиха „и приятели“ към своята мисия.

Както Кисинджър веднъж каза: „Америка няма постоянни приятели или врагове, има само интереси“, поради което може би са поканени само два отбора.

Европа наистина трябва да вземе под внимание това. Първата жертва на Пентагона беше техният съсед, Канада. Второто би било немислимо преди няколко години, като се имат предвид всички западни документални филми, произведени за неонацистката заплаха в страната, но с PR машината, измиваща всички грехове, смелият отбор Украйна надделя, за да осигури още една емоционална победа за оръжейната индустрия за сметка на обикновените граждани.

Разбира се, върху тези „герои“ трябваше да бъдат накичени украински знамена, за да се прикрият татуировките с черно слънце и други нацистки символи, украсяващи предмишниците им. Дори споменаването им просто играе в ръцете на Путин, както се твърди.

Странно е колко много американци са толкова загрижени за заплахата на „крайната десница“ за тяхната „демокрация“ и въпреки това пренебрегват заплахата на неонацистите за „демокрацията“ в Украйна, за която те очевидно се борят. В този обърнат с главата надолу свят Джо Роугън, който гласува за левия Бърни Сандърс, е крайнодясна опасност за либералните ценности, но батальонът, отговорен за етническото прочистване на Донбас, убивайки 14 000 цивилни от 2014 г. насам, е просто неразбран и заблуден.

Докато говорим за Донбас, как е възможно да се твърди, че самоопределението на Украйна срещу заплахата от Русия трябва да бъде защитавано на всяка цена, като в същото време не се признава подобно желание на региона на Донбас за самоопределение след водения от НАТО преврат през 2014 г. и последващото криминализиране на руския език и култура на хората от Изтока? Лицемерието хвърчи във всички посоки. Не повече, отколкото при осъждането на Русия.

Сложността на причинно-следствената връзка, преподавана от всеки достоен историк, е разбита до забрава в мъглата на войната в полза на блеенето на същите стари опростени тропи на доброто срещу злото, добрите и лошите, за да се оправдае удължаването на прокси война, като няма истинска загриженост за хората, нито въздействие върху Украйна.

Месеци наред западните медии осъждат тази непредизвикана атака, която е колкото неточна, толкова и двулична. За тези, които обръщат внимание, Украйна и Русия почти постигнаха споразумение през април, но сделката беше провалена от Обединеното кралство, работещо като лакей на САЩ, имащо личен интерес да предизвика война на изтощение, за да се опита да свали Путин. Отчаян последен акт на една разпадаща се империя, която отказва да падне без добра битка.

Непровокирано е интригуваща концепция сама по себе си. Щеше ли чичо Сам просто да седне и да се отпусне, ако Русия подкрепи преврат в Канада, за да помогне за налагането на проруски президент, който забранява английския език и не е в състояние да контролира правителствените войски, убиващи проамерикански канадски граждани близо до границата?

Какво ще стане, ако след това Русия разположи бази в канадски градове и използва страната, за да изпере всичките си мръсни пари, докато спекулира, че Канада ще се присъедини към военен съюз с нея, Китай и Иран? Трябва ли да се спекулира, че САЩ нямаше да направят нищо? Кубинската ракетна криза предполага обратното и може би в сравнение с нея имаше по-малко причини за безпокойство.

Дори случаят да не беше такъв и атаката да беше напълно непровокирана, дързостта на западните медии да участват във фалшиво възмущение е повече от отвратителна. Както споменахме, почти всяко историческо събитие, което е било използвано, за да оправдае военната ескалация на САЩ по целия свят, е доказано, че е фалшив флаг за привличане на обществена подкрепа за незаконно нахлуване.

Щатите от приемащия край, богатите на ресурси или нежелаещи да се поддадат на исканията на Америка, не непременно агентите-провокатори, в които обществото е накарано да вярва. Сигурен съм, че афганистанците имат някои мисли за непровокирани нашествия, както и либийците, или поне тези, които не са продадени на търг на пазарите за човешки роби. И все пак поне тези страни се отърваха от злите тирани и сега процъфтяват, както беше обещано, благодарение на „освобождението“, което никога не са поискали.

Още по-лошото от лицемерието е арогантното пренебрежение; способността да продават война на хора толкова далеч и толкова невежи за регионите, които ограбват.

Въпреки предположенията, че 11 септември е свързан със Саудитска Арабия, страхът от кафявите хора доведе до подкрепата за „Войната срещу терора“, която по същество беше за завземане на петролни находища, изкореняване на още един от враговете на Израел и присвояване на милиарди в договори за преструктуриране, за да се източат богатства за години напред.

Перфектен хеттрик от цели, нито една от които не е в съответствие с глупостите, които се изричат за свободата и демокрацията. Някой попита ли хората в Ирак дали искат страната им да бъде унищожена от тези освободители, които вече бяха убили половин милион деца, санкционирайки медицинска помощ в продължение на години? Според Олбрайт това е „цена, която си струва да се плати“. Слава на Господ за хуманността на Запада!

Това мозъчно объркване е още по-очевидно при атаката на Северен поток. Обхватът на лицемерието, включено в това събитие, варира от явното до финото; очевидното за езотериката.

Първо, това е екологична катастрофа. Въздействието, което тези течове ще имат върху флората и фауната на района, ще бъде опустошително за десетилетия напред. Същата институция, която се опитва да обвини собствените си хора за малкия им въглероден отпечатък и която е готова да остави милиони да гладуват в идеологическото си преследване на зелени възобновяеми източници, внезапно узурпира своята „енергийна Грета“, когато има стратегически и геополитически предимства, които могат да бъдат спечелени.

Как може някой да приеме идеята, че естеблишмънтът се интересува от нещо друго, освен да поддържа собствената си власт и да максимизира печалбата в лицето на това лицемерие, е откровено объркващо. Никога всъщност не е ставало въпрос за грижа за планетата, а за контрол.

Религията вече няма стимула, който имаше преди. Потреблението я замени, но тъй като западните икономики се сриват и масовата бедност е видима, е необходим нов разказ, който да успокои и контролира милионите „безполезни ядящи“. Това не означава, че в него няма истина; както Лехане твърди, „всяка добра лъжа е пронизана с истина.“

Просто мотивите са повече за запазване на властта, отколкото за запазване на природата. Още лицемерие от една нация, която се маскира като бастион на почтеността и справедливостта.

Съгласието на основните медии в подкрепата на абсурдната версия на събитията на водения от НАТО военен индустриален комплекс, разбираемо след като се знае за операцията Mockingbird, е още по-голяма хитрост.

Безсрамното лицемерие да се изкарват държавните медии по света, които не са по-добри от чиста пропаганда, докато на Запад е още по-лошо, защото хората са заблудени да вярват, че имат свободни и справедливи медии, които държат властта отговорна, е възмутително. Стратагемата е скандална.

Може би най-двуличният акт от всички е противодействието на населението. Лицемерието на западните елити, които твърдят, че тяхната система на управление отглежда най-цивилизованите, хуманни и логични граждани, с повече човечност и умения за критично мислене от другите култури.

И все пак, ако способността за критично мислене води до несъгласие, гласовете са заглушени и деплатформирани, като манталитетът на тълпата се използва за унищожаване на дебата, дискусията и алтернативни перспективи. Наистина много цивилизовано. По-голямата част от западното общество не осъзнава, че е в злоупотреба със собственото си правителство.

Повечето граждани на Запада могат поне да признаят, че правителството на САЩ понякога върши лоши неща, но след това, очаквано, ще злепоставят една диктатура, която познават само през изкривената призма на западната пропаганда, като оправдание, че като цяло те са част от по-добродетелната цивилизация .

Когнитивният дисонанс, необходим, за да се приеме, че всичко, индоктринирано в психиката ни, може да е фалшиво, е просто твърде много за понасяне. Точно това е смисълът; системата не може да функционира без лицемерие и освен това процъфтява от него.

Докато институциите, включително медиите, бомбардират гражданите с идеята за етика и „правилно мислене“, за да осигурят спазване, властимащите не успяват да се придържат към тези възприемани споделени ценности и вместо това експлоатират дори собствените си хора чрез нагла корупция. По време на истерията с COVID, масите бяха заключени, докато елитите пренебрегнаха правилата, определени за останалите, и купонясваха.

Всички политици и бизнес лидери бяха освободени от забрани за пътуване, докато ние, крепостните, трябваше да молим за 5 минути разходка извън домовете си. Ако обикновен човек залага на фондовия пазар въз основа на привилегирована информация, той ще бъде арестуван за търговия с вътрешна информация; когато Пелоси го прави, тя е просто умна.

Не е далеч от ума да се предположи, че нарастването на сигнализирането за добродетели сред масите е може би подсъзнателна реакция на липсата на истинска етика в рамките на система, в която те трябва да вярват за своя здрав разум, сега все по-откровено гнила до сърцевината.

Нека бъдем ясни, изтъкването на това лицемерие не прави никого нито проруски, нито апологет на Путин. Сложността е нещо, което интелигентните и зрели хора разбират. Путин не беше ли провокиран? Не. Единственият възможен отговор ли беше инвазия? Също така, не. Силните имат ли повече общо помежду си, отколкото техните граждани? Вероятно, да.

Възможно ли е да сме загрижени за народа на Украйна, като същевременно признаваме, че тяхното правителство е също толкова, ако не и по-корумпирано от руската олигархия? Би трябвало да е очевидно за култура, която се гордее с това, че е убежище на логическите разсъждения и свободата на словото, но както беше споменато по-горе, това е още лицемерие за друг ден; просто попитайте Джулиан Асандж.

Надраскайте под повърхността на фалшивите ценности, уморената реторика, опростеното оправдание и неоправданото възмущение и не е трудно да видите, че ангажиментът на Запада към свободата и демокрацията е почти толкова абсурден, колкото идеята Путин да се простреля в крака, и също толкова реален като гигантска говореща мишка и нейния свят от Дисни.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button