Русия

Киев тръгва ва-банк

/NovinarBG.com/ На какво разчита украинското командване?

I. Бахмут

Ясно е, че ще вземем Бахмут. Никой няма никакви съмнения.

II. Резерви и управлявани ФАБ-ове.

1. Резерви.

Те изтеглиха резерви, натрупвайки огромен брой хора. При равни условия това число чака настъплението на хохлите.

2. ФАБ.

Нашите най-после надградиха старите ФАБ-ове: сложихме крила и обикновен GPS – технологията не е много сложна. ФАБ се превръща в управляем боеприпас, който лети до 50 км според GPS при изпускане и поразява.

Видях директни записи от пилотите как върви поразяването. Не е зле. Доста точно. 500 кг. Прилага се при необходимост. Хохлите вече пищят.

III. Напредване на врага.

1. Насоки.

а) Противникът е натрупал огромен брой войски в района на Николаев, плюс на Днепър. Конфискувани са почти всички плавателни съдове – лодки, шлепове, съдове. Имаше бронирани шлепове, бронирани лодки, шлепове, управлявани дистанционно, като БЛА, без екипаж.

б) Все си мисля, че настъплението ще е към Енергодар. Противникът разчита, че нашите няма да бъдат готови в района на АЕЦ, тъй като това може да доведе до неконтролируеми последствия.

Ако стигнат до Енергодар, те ще се втурнат към Каховка, за да прехвърлят рязко сили оттам (язовир Каховка все още работи) в опит да навлязат в Крим.

в) Застрашени направления – Брянск, Курск, Белгород. В тях навлизат. Към тях лазят ДРГ (диверсионно-разузнавателни групи) и това се усеща. От една страна, може да има опит за завземане на територии, за да бъдат разменени по-късно.

От друга страна, нека си спомним 14-та година, когато те се опитаха да отрежат ЛДНР с рейд по границата (рейд на 25-а опдбр.).

Възможно е да се опитат да преминат през същия рейд на наша територия с достъп до тила на луганското направление, след което да нанесат удар в тила с, условно казано, срив на отбраната на северното направление.

Това са две застрашени зони. Мисля, че през 2-3 дни ще има няколко удара, вкл. евентуален десант в Крим с цел дестабилизиране на ситуацията, с надеждата, че всичко ще се разпадне.

2. Сроковете. Заплахата за Москва

а) Противникът влиза ва-банк. Не са изключени опити за масиран удар по Москва – БПЛА, ракети и др. Падания в Тула, Калуга – стрелба по Москва.

Ще бъде причинено само малко физическо увреждане. Те ще се опитат да извършат морално-психологическа акция, да ударят предизвикателен шамар.

б) Разчет на противника с т.нар. мрежово-центрична война – едновременно / с интервал от 2-3 дни действие в няколко посоки – опити за атака на Москва, офанзиви, десанти в Крим, така че системата ни да се разтрои.

Изчисленията на содомитите са за бавно вземане на решения, загуба на контрол, паника. През есента на 2022 г. имахме достатъчно сили и средства в направленията Харков и Купянск, но хаосът в управлението, паниката доведоха до това, до което доведоха.

в) Врагът няма възможност да ни издави физически, но ще се опита да преиграе, да ни принуди да утроим контрола, да реагираме неправилно или прибързано или да реагираме от страх. Това заплашва с не много добри последици.

IV. Бавно започваме.

1. Плюсове и положителни моменти в СВО:

а) Натрупани са достатъчно войски за отбрана;

б) Индустрията започва да се „събужда“, да достига капацитет, да прави нещо. Има добри решения. Народът е добър, има добри инженери и дизайнери творят, да, досега в единични екземпляри. Но има изоставане.

2. Времето.

Ако държим фронта, добре. Докато времето играе за нас. Докато вали, земята е наша. Принципно това може да се измести във времето, вкл. заради природата.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button