Микроблейдинг
Криминални Новини

Килия заради внасяне на кокаин през границата, ще плаща до 200 бона

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Б. К. (на 35 години, с постоянен адрес в Кюстендил). Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за това, че е направил опит да пренесе през границите на страната високорисково наркотично вещество – кокаин с тегло 480 грама, чрез посредственото извършителство на К .К., като деянието е останало недовършено поради разкриване на деянието от органите на МВР, съобщиха от съда.

Мъжът е бил задържан при операция на ГДБОП в Кюстендил в края на миналата седмица. Направен е опит наркотикът да бъде внесен в страната чрез пощенска пратка, казаха за БТА от прокуратурата.

На мъжа е повдигнато и обвинение за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Досъдебното производство е образувано след като в ГДБОП е била получена информация от Агенцията за борба с наркотиците на САЩ, към посолството на страната в България.

Едно от обвиненията на Б.К. е за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10- 15 години и глоба в размер от 100 000 – 200 000 лв., от което може да се изведе хипотезата за реална опасност от укриване или извършване на друго престъпление.

Още новини

Back to top button