Elexbet Elexbet giris Hiltonbet Tulipbet Bahis Rehberi
Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Кирил Петков нагъл като Борисов: Не се страхувам от протести и ги приветствам

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът Кирил Петков не се уплаши от заканите на Костя Копейкин за протести по повод ограничителните мерки срещу ковид. Темата беше повдигната отново в парламента, този път в присъствието на Петков, който дойде за петъчния парламентарен контрол.

Повод за това стана питане на лидера на „Възраждане“ Костя Копейкин към министър-председателя за ваксинацията и евентуалното отпадане на зеления сертификат, за което националистите непрестанно воюват. Костадинов напомни заплашително за протеста, който партията му планира за следващата сряда пред парламента:

„Хората имат нужда от спокойствие. Ако това спокойствие не им бъде дадено от вас, смятам, че другата седмица ще има моменти на доста сериозно безпокойствие и за това вие ще носите отговорност.“ От редиците на управляващите се надигнаха недоволни гласове, на което Костадинов отвърна: „Не се притеснявайте. За вас ще има бял автобус.“ Така напомни за протестите срещу кабинета „Орешарски“ от 2013 г., който беше поддържан от БСП и ДПС.

„Другата седмица ще има протест, който може да протече по един, единствен начин – законно. И без подобни обръщения към колегите за белия автобус. Не е редно“, реагира остро председателят на парламента Никола Минчев.

Кирил Петков заяви, че протести не го притесняват: „Аз съм бил на протестите при белия автобус, бил съм на протестите при ГЕРБ, бил съм на всички протести. Аз приветствам протести. Не ни е страх от протести. Приветствам всеки гражданин, който е против нашата политика, да си изрази мнението.“ Но предупреди Костадинов, че е безотговорно в условията на ковид вълна да събира много хора на едно място.

Премиерът се ангажира твърдо, че неговото правителство няма да наложи задължителна ваксинация, докато той самият го оглавява. В същото време, подчерта, че ваксинацията е основният начин да се преодолее здравната криза. И призова всички политически сили да се обединят около стратегията да се имунизира цялото население на страната. „Аз не искам да бъда министър-председателят, който отброява бройки на умрели хора. Всичко друго, което правим, ще бъде абсолютно безразсъдно и популистко“, подчерта Петков. И съобщи, че само за последните три дни са се ваксинирали 92 000 души.

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button