Микроблейдинг
ПОСЛЕДНИ

Кирил Петков: Видях как едни милиони са отивали за мазнинки на хора, за строеж на сграда в „София тех парк“

Надявам се парламентът да излъчи стабилно правителство, а ние като служебен кабинет да свършим още добри неща в оставащите дни. Трети избори не са добър вариант, а резултатът няма да по-различен, каза още той.

Надявам се бъдещото правителство да продължи промяната, която започнахме със служебния кабинет. Нямам нова покана от партията победител да продължа в нов състав на МС. За 9 седмици президентът Радев нито веднъж не ми се е обаждал, имахме пълна свобода на работа, посочи служебният министър.

Той коментира и темата за бъдещето на ББР. Два от кредитите отпуснати от нея са за около 100 млн. всеки, с малки лихви и голяма главница. Добрата новина е, че ББР е много стабилна и няма проблем за сигурността й. Въпросът е какво е обезпечението на тези кредити, тогава може да има проблем. Явно в тази банка някой е оказвал някакво влияние, защото нормален банкер няма да раздаде такива кредити, допълни Петков.

Той обяви, че са успели да увеличат парите за бизнеса от 900 милиона на 1 350 млрд. в Плана за възстановяване. Трябва да инвестираме в иновативни компании с импортна насоченост. Очаквам 4 милиарда инвестиции да навлязат в българската икономика. Моделът за България трябва да бъде с привличането на инвеститори като компанията за електромобилите, убеден е Петков.

ФрогНюз.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button