СВЯТ

Китай и ЕС са важни икономическо-търговски партньори

/NovinarBG.com/ Търговската камара на Европейския съюз в Китай публикува „Насоки за компаниите от ЕС в Китай 2022/2023“, в които се посочва, че привлекателността на Китай за чуждестранни инвеститори е намаляла, но също така, че европейските фирми все още се надяват да влязат на него.

На редовната пресконференция на Министерството на търговията, проведена днес, говорителката Шу Дзюетин каза, че Китай винаги е подкрепял икономическата глобализация, неотклонно е насърчавал отварянето на високо ниво, ускорява изграждането на нов модел на развитие и е предоставил повече пазарни, инвестиционни възможности и възможности за растеж на компаниите от цял свят.

От януари до август тази година реално използваните чужди капитали от Китай са били 138,4 милиарда долара, което е увеличение от 20,2%. От тях инвестициите на ЕС в Китай са се увеличили със 123,7%.

Според Шу Дзюетин, чуждестранни инвеститори включително тези от ЕС продължават да са оптимистично настроени към китайския пазар и се надяват да продължат да разширяват инвестициите и сътрудничеството с Китай.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button