СВЯТ

Китай призова САЩ и Австралия да спрат нарушенията на права на човека

/NovinarBG.com/ Вчера на 51-вата сесия на Съвета на ООН по правата на човека заместник-представителят на Китай в ООН и други международни организации в Швейцария Ли Сун посочи, че служители на частни американски охранителни компании безразсъдно избиват невъоръжени цивилни в чужбина, извършвайки сериозни престъпления, но въпреки това са помилвани от американското правителство.

 Австралийският офшорен център за задържане е арестувал голям брой бежанци и мигранти за прекомерно дълго време и нарушенията на човешките права са ужасяващи. Всичко това е позорна страница в световната история за човешките права.

Китай призовава Съединените щати и Австралия да зачитат, насърчават и защитават правата на човека без никаква дискриминация, да предприемат практически мерки за ефективен контрол над дейностите на частните охранителни компании. Трябва да се предотвратят продължаващите нарушения срещу човешките права и да проведат цялостни разследвания, за да подведат извършители под отговорност, добави още Ли Сун.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button