Микроблейдинг
СВЯТ

Китайският лидер се срещна с генералния секретар на ООН

/NovinarBG.com/ Днес следобед в рамките на 17-ата среща на върха на Г-20 на индонезийския остров Бали китайският председател Си Дзинпин се срещна с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш.

„Светът е изправен пред епохални промени. Страните трябва да поставят съдбата на човечеството на първо място и да работят съвместно за преодоляване на кризите. По-специално големите държави трябва да дадат пример, да играят водеща роля и да внесат повече доверие и положителна енергия в света. Убеден съм, че тенденцията  за мир, развитие и сътрудничество няма алтернатива и бъдещето на човечеството ще бъде по-добро“, заяви китайският лидер по време на срещата.

„Китай е твърд поддръжник на международната система с ООН в нейния център. Страните трябва да внесат нова енергия в развитието на целия свят, да изградят глобално партньорство и да работят за енергично, зелено и стабилно развитие, така че то да благоприятства всяка държава и всеки човек“, подчерта Си Дзинпин.

Гутериш отново поздрави Си Дзинпин за преизбирането му за генерален секретар на ЦК на ККП и заяви, че инициативата на Китай за глобално развитие е в съответствие с Програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г. Световната организация подкрепя твърдо принципа за „един Китай“ и очаква от страната да играе по-важна роля в защитата на световния мир и развитие.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button