СВЯТ

Китайското авиошоу 2022 показа напреднали технологии и стремеж към споделен пазар

/NovinarBG.com/ 14-о Китайско международно авиационно и космическо изложение в Джухай, пристанищен град в южната китайска провинция Гуандун, официално беше закрито в неделя. От първото си издание през 1996г. до сега, Китайското авиошоу се превърна във важен форум за представяне на модерни авиационни и космически технологии и оборудване от страната и чужбина. Събитието също така е и международна платформа за насърчаване на бизнес сътрудничеството в областта на авиационните и космическите технологии и оборудване.

По време на събитието Китай представи набор от нови самолети, модел в реален размер на китайската орбитална космическа станция „Тиенгон“ и набор от безпилотно оборудване. На авиошоуто Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (COMAC) получи нови поръчки за 300 пътнически самолета C919 от седем местни лизингови фирми. С максимален обхват на полета от над 5000 км, C919 е способен да покрива основни вътрешни маршрути, с капацитет до 192 пътници.

Друг самолет, който се появи за първи път на авиошоуто, беше AG600M, независимо разработен голям противопожарен самолет-амфибия на Китай. Той носи още кодовото име „Кунлон“, което може да се преведе като „воден дракон“ на китайски.

През последните години Китай напредна в изграждането на местна аерокосмическа индустриална верига. Авиошоуто също демонстрира решимостта на страната към отваряне, насърчаване на международното сътрудничество и изграждане на споделен пазар. Повече от 740 местни и задгранични предприятия от 43 държави и региона участваха в изложението присъствено или онлайн. Като вторият по големина пазар на гражданска авиация в света, Китай привлича глобалното внимание с процъфтяващото пазарно търсене.

Според пазарната прогноза, направена от „Еърбъс“, средният годишен ръст на авиационния транспорт в Китай ще достигне 5,3% през следващите 20 години.

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button