Русия

Кога и при какви условия ще приключи СВO в Украйна?

/NovinarBG.com/ Колумнистът Александър Гришин коментира идващите от Запада идеи за прекратяване на конфликта в Украйна

Западът напоследък изненадващо се оживи с идеите си за прекратяване на конфликта между Украйна и Русия. Тук имате и Тръмп, и германците, и французите, и дори американски експерти. Всички в един глас заявиха, че е необходимо да се сключи мир и Западът и Украйна да се срещнат с Русия на средата на пътя по време на преговорите. При това, те виждат този път напред изключително през призмата на териториалния въпрос.

Същият Тръмп направи изявление, че уж Киев можеше да признае териториите на Крим и Донбас за Русия миналата година, да сключи поне примирие и да не загуби тези региони, които бяха прехвърлени на Русия през лятото на миналата година. Сякаш всички тези декларатори не си спомнят за все този „главен дипломат“ на ЕС Жозеп Борел, който през същата 2022 г. заяви, че „изходът от конфликта трябва да бъде решен на бойното поле“. И никак по друг начин.

Това, което е изненадващо, не е фактът, че започнаха да говорят за мир. Това се обяснява именно с промяната в характера на военните действия, гигантските загуби на въоръжените сили на Украйна, пропадането в бездната и колапса на украинската икономика.

Когато те хващат за дупето, вдигат те и те разклащат силно, неминуемо искаш милост под една или друга форма. И всички тези изказвания сега са наистина опити да се сложи край на конфликта. При условия, които Западът смята за приемливи за себе си, без да му пука за Украйна.

Изненадващо е друго: те конкретно демонстрират уж неразбиране, че въпросът за териториите в конфликта между Украйна и Русия е въпрос дори не от втори или трети, а от десети порядък.

Имаме много собствена територия. Целият въпрос е, че има само един начин да се осигурят „старите“ територии от агресивния съсед, който е обсебен от нацистката идеология – като го лишим от ударни оръжия и преместим възможно най-далече от руската територия онези точки на земята, от които могат да бъдат извършвани атаки срещу нашите хора.

Русия не се нуждае от територии, въпреки че квадратните километри никога не са излишни за никого, а от безопасността на хората, включително тези, за чийто живот тя носи отговорност . Зеленски имаше шанс миналата година в Истанбул. Той сам го погреба по указание на западните куратори.

И сега всичко това ще се случва точно до момента , в който Украйна (или това, което е останало от нея) бъде лишена от възможността да има оръжия и армия, които могат да представляват опасност за нашите региони и страната, докато не се върне към неутрален извънблоков статус (както това беше декларирано и подразбирано по време на създаването й през 1991 г.), докато украинското правителство не изостави нацистката идеология на омразата към всички други народи, които не са за украинците панове.

Украйна има два варианта – да се съгласи с предложенията на Руската федерация, като този път инициативата трябва да дойде от самия Киев. Или да изчезне. Да спре да бъде заплаха. Перифразирайки добре познатата формула: „няма човек, няма проблем“.

И това е, както се казва „на минимални обороти“. Защото по максимума би трябвало да говорим за нова архитектура на европейската, а дори и на глобалната сигурност.

В тази ситуация, до която техните западни господари доведоха украинците чрез стимулиране на „конфликт до последния украинец“, не е толкова важно към коя държава ще принадлежат Одеската или Закарпатската област, при условие че населението на тези или други области поиска да бъде именно там.

Главното е те да не бъдат част от сегашната побесняла Незалежная, обсебена от идеята за унищожаване на света около себе си, което всъщност се превръща в желание за самоунищожение. Москва няма да им позволи да бъдат част от агресивната бандеровска Украйна. Както и продължаването на съществуването на същата тази бандеровска Украйна.

Именно това трябва да разбере Западът, за да разбере как и кога може да се сложи край на руско-украинския конфликт. Нито повече, нито по – малко. И докато тези думи, а не твърдения за територии, не бъдат чути от западни експерти, политици и официални лица, СВО няма да свърши. Разбира се, ако са заинтересовани Украйна все пак да продължи да съществува.

Както обясни руският външен министър Сергей Лавров, „на бойното поле“, значи – „на бойното поле“. Както искаше Борел.

Превод: ЕС

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button