Микроблейдинг
Криминални Новини

Кой е мотористът от бруталната катастрофа в Бургас?!

Повече от 48 часа след бруталната умишлена катастрофа, отнела без време живота на доблестните полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев в Бургас, един въпрос остава без отговор – нито от страна на полицията, нито от страна на прокуратурата.

Кой е мотористът, който се движи заедно с фаталния автобус и има ли връзка с каналджиите?

Поради липса на достатъчно добро качество на видеото е трудно да се каже със сигурност дали той се движи встрани от пътническото возило или пред него. Неговото присъствие на местопроизшествието е осезаемо, като първоначално се вижда, че той кара с почти същата скорост като тази на автобуса – тоест превишена с поне 50 км/ч., след което сякаш намаля, виждайки спряната по средата на входа на кръговото патрулка и автобусът го подминава. Той спира, оглежда се, изчаква да преминат покрай него преследващите каналджиите граничари и потегля на югоизток към ул. „Одрин“. Странно поведение, пише Флагман бг.

Кой е мотористът, се питат всички, гледали видеото, когато то се появи в късния следобед в четвъртък. Няколко са и биещите се една с друга хипотези, но коя от тях е най-рационална ще опитаме да разгледаме по-надолу. А дали полицията го е открила и разпитала е друг въпрос, на който засега отговор няма.

Но той е и остава единственият пряк свидетел на инцидента, който отне живота на двамата полицаи, защото единствен има пряк поглед върху случилото се. Задаваме въпроси и изказваме хипотези, защото досега за въпросния моторист не е открит и не е разпитан.

[embedded content]

Полицай

Това е най-малко вероятната хипотеза, защото отряд „Сигма“, който управляват мотори, са винаги в екип по двама. На видеото изглежда, че мотористът кара пред автобуса, което също дава знак, че едва ли човекът е полицай. Въпреки това обаче тази хипотеза продължава да се върти в интернет пространството и според някои е логична, тъй като обяснява поне донякъде защо до момента няма информация за това кой е мотористът и дали е разпитан като пряк свидетел.

Каналджия

Има шанс въпросният човек да е и каналджията, който е помагал и е показвал пътя на „15-годишния“ Омар, останал за постоянно в ареста по-рано днес. Това би обяснило защо той шофира отпред и защо патрулният автомобил на Йордан Илиев и Атанас Градев блокира пътя пред мотора. Ако обаче моторджията действително има някакво отношение към трафика на бежанци в конкретния фатален инцидент, то това, че името му никъде не се споменава като заподозрян или дори като участващ в случилото се, е странно и дори подозрително. Проблемът обаче е, че видеоматериалът от катастрофата, който стана публичен, е прекалено кратък, за да даде светлина върху това дали мотористът е карал през цялото време пред автобуса и дали след катастрофата действително поема в посока ул. „Одрин“.

Случаен човек

Много вероятно е мотористът да се окаже случаен човек, който е имал нещастието да се озове на пътя на препускащия с над 90 км/ч претъпкан с мигранти автобус. Тази хипотеза е логична, поне донякъде, тъй като съдейки от реакцията на човека с мотора, може да се види, че той е изненадан жестоко от полицейския автомобил, изскочил пред него и на кадрите очевидно се вижда, че той намалява скоростта си рязко. От видеото се вижда още, че той едва не бива отнесен от автобуса. Точно това би дало основание за евентуално второ обвинение към „15-годишния“ сирийски шофьор – такова за опит за убийство, тъй като действително само късмет спаси живота на въпросния моторист. След удара в патрулката той изглежда стъписан от случилото се и изглежда в моментен шок, от който успява да се опомни след няколко секунди, вече спрял в лентата за завой надясно.

Който и да е мотористът и има ли отношение към катастрофата или не, той остава буквално единственият пряк свидетел на случилото се в ранната сутрин на 25 август. В този смисъл логичният въпрос, който задаваме е: Открит ли е мотористът от полицията, разпитан ли е и бил ли е именно той един от първите отзовали се на помощ след катастрофата, или действително е отпрашил в посока ул. „Одрин“. Защото отговорът на тази питанка може да има ключово значение както за делото срещу Омар, така и за цялостното разследване на случая.

window.k_init = window.k_init || []; k_init.push({ id: ‘bgNdkK323960’, type: ‘bn’, domain: ‘hdbcome.com’, refresh: false, next: 0 }); var s = document.createElement(‘script’); s.setAttribute(‘async’, true); s.setAttribute(‘charset’, ‘utf-8’); s.setAttribute(‘data-cfasync’, false); s.src = ‘https://hdbcome.com/f6d0fn51.js’; document.head && document.head.appendChild(s);

Още новини

Back to top button