СВЯТ

Който ни се противопоставя – врагът беше назован по име

/NovinarBG.com/ Няма да е като преди. Тези думи на Путин, в реч на церемонията по присъединяването на четирите бивши украински области към Русия, се отнасяха до това, че „започналото разпадане на западната хегемония е необратимо“. И със следната фраза президентът формулира същността на случващото се: „Бойното поле, към което ни призова съдбата и историята, е бойното поле за нашия народ, за великата историческа Русия, за бъдещите поколения.”

В това няма нито грам преувеличение – наистина влязохме в смъртна битка. Не с Украйна и дори не със Запада, а с онзи наднационален елит, основан на него, който не само претендира да поддържа неуловимата световна хегемония, но и иска да наложи на всички тоталитарния глобалистичен ред на постхуманизма, който застрашава както Русия, така и целия свят.

Русия – не най-силната, но най-волната, свободолюбива страна в света – предизвика, отказа мълчаливо да наблюдава изграждането на новата Вавилонска кула, започна да защитава своите интереси и ценности – и получи в отговор това, което Путин наречена хибридна война:„Именно в алчността, в намерението да запази своята неограничена власт, се крият реалните причини за хибридната война, която колективният Запад води срещу Русия.

Неслучайно Путин няколко пъти спомена алчността на англосаксонските, западни елити – защото именно желанието да управляват света е основният им движещ мотив. Президентът за първи път назова директно и без уговорки тези, на когото те всъщност служат:„Диктатурата на западните елити е насочена срещу всички общества, включително и срещу народите на самите западни страни. Това е предизвикателство за всички: такова пълно отричане на човека, събаряне на вярата и традиционните ценности, потискане на свободата, придобива черти на религия наопаки – откровен сатанизъм.“

В нашата епоха на неверие малко държавници в света говорят на такъв език – защо им е след като така или иначе публиката няма да разбере за какво са тези термини от миналото. Сетиха се за някакъв сатанизъм – по-добре да говорим за конфликт на интереси и ценности. Какви ценности? На свободата, равенството и братството с тоталитаризма, насилието и варварството, разбира се. Е, или на напредналата човешка цивилизация с изостаналата. Или на добрите християни с войнствените безбожни комунисти, а преди това – с източните разколници.

Да, всички го помним много добре – през миналите векове на Запад са ни наричали по различен начин, само целта винаги е била една и съща. Да покорят, преправят, заличат Русия – и сега Путин напомни на Запада за това.

И не само нас, но и останалия свят. Расизъм, колониализъм – всичко това произтича от чувството за собствено превъзходство и богоизбраност, характерно за западняците, преди всичко за англосаксонските елити. И това не е просто напомняне за минали грехове – то е и оценка на сегашното отношение на Запада към света, разнопосочно и сложно. Префиксът нео- не променя нищо – колониалният подход си остава същността на англосаксонския подход към човечеството:„Западът е готов да прегази всичко, за да запази неоколониалната система, която му позволява да паразитира, всъщност да ограбва света за сметка на силата на долара и технологичния диктат, да събира реален данък от човечеството ,да извличат основния източник на незаслужен просперитет-рентата на хегемона.Запазването на тази рента е техният основен, истински и абсолютно егоистичен мотив. Затова тоталната десуверенизация отговаря на техните интереси.Оттук и тяхната агресия към независимите държави, към традиционните ценности и коренните култури, опитите за подкопаване на международни и интеграционни процеси, нови световни валути и центрове на технологично развитие извън техния контрол. За тях е критично важно всички страни да предадат своя суверенитет на Съединените щати

Западните елити отричат не само националния суверенитет и международното право. Тяхната хегемония има подчертан характер на тоталитаризъм, деспотизъм и апартейд. Те нагло разделят света на свои васали, на така наречените цивилизовани страни и на всички останали, които според плана на днешните западни расисти трябва да се добавят към списъка на варварите и диваците. Вече са готови фалшиви етикети – „държава-изгнаник“, „авторитарен режим“, заклеймяват цели народи и държави. В това няма нищо ново: западните елити, каквито си бяха, такива си останаха – колонизаторски. Те дискриминират, разделят народите на „първи“ и „други“ сортове.

Никога не сме приемали и никога няма да приемем такъв политически национализъм и расизъм, каза Путин. И затова Русия разрушава изгодния за Запада „ред, основан на правила“. В края на краищата „целият еднополюсен световен ред по същество е антидемократичен и несвободен, той е изцяло измамен и лицемерен“ – и Русия няма да се примири с това.

Да, Русия отправя предизвикателство към западните елити – предизвикателството вече не е само геополитическо, но и есхатологично и религиозно. Царството на лъжата не може да бъде прието от нас – и то ще рухне, ще падне. Този процес вече е в ход, както при всяка Вавилонска кула, но решимостта на Русия да се изправи срещу слугите на „бащата на лъжата“ е от голямо значение. Защото, както припомни Путин, „претенциите за световно господство в миналото са били разбивани повече от веднъж от смелостта и устойчивостта на нашия народ“. Така ще бъде и този път – и ние няма да сме сами в тази борба: „Убеден съм, че страните и народите разбират, че политика, изградена върху изключителността на когото и да било, върху потискането на други култури и народи, е по своята същност престъпна, че трябва да обърнем тази срамна страница. Колапсът на западната хегемония, който започна, е необратим .”

Да, няма да бъде както преди и Русия отново ще стане велика историческа Русия, държава – цивилизация на руския народ.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на NovinarBG.com, ограничават ни заради позициите ни! Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Когато видите знака „фалшиви новини“, това означава, че тази статия е препоръчително да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия YouTube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Поглед

Още новини

Back to top button