Криминални Новини

Кошмарът на Маргарита: Антон уби мъжа й, а сега всеки ден я тормози

Жена от Пловдивско информира, че често вижда осъденият за убийството на мъжа ѝ да нарушава домашния си арест. Адвокатите му отричат.

„Там го намерихме. Беше брутално пребит. Много прободни рани имаше. Аз попитах: „Кой го направи?“ и той вика: „Антон, Антон.“ „Защо, бе?“ „Не знам, не знам“, разказва Маргарита Юрукова.

За жестокото убийство пред съда е изправен съседът Антон Чардаков. Той първоначално е с мярка „задържане под стража“, но впоследствие е пуснат под домашен арест.

„Първоначално е отричал да е извършвал убийството. Впоследствие, след като вече е установено, че той е извършителят на убийството, започва да се прикрива зад псевдо-заболявания“, заявява адвокат Ташкена Колчева, цитирана от bTV.

Оттогава за Маргарита Юрукова и децата ѝ животът е истински ад. Тя самата се разболява от онкологично заболяване. Семейството ѝ бедства поради липса на средства, но се налага да среща неволно убиеца на съпруга си.

„Сутринта отивам до магазина и той през прозореца говори глупости, неприлични работи. Буквално всеки ден ни подлага на психически тормоз. Буквално всеки ден на такъв психически тормоз ни подлага“, добавя Маргарита Юрукова.

„По отношение на нея има закани и заплахи. Както по отношение на нея, така и спрямо децата ѝ. Все пак една ограда дели къщите на пострадалите и на убиеца“, добавя адвокатът ѝ.

Маргарита пуска сигнали, че съседът ѝ нарушава домашния арест.

„Излиза си. Кара на баща му колата. В началото се криеше, вече дори се не крие“, казва Маргарита Юрукова.

„Окръжен съд-Пазарджик изиска справка от районно управление на МВР – Панагюрище. Справката обаче дойде, че няма данни Антон Чардаков да е нарушавал мярката си домашен арест“, заявява Ташкена Колчева.

Според справка, изискана от Министерството на правосъдието, подсъдимият Антон Чардаков не е с електронна гривна за проследяване. Опитахме се да се свържем с някой от обитателите на къщата, където той трябва да е под домашен арест.

„Поставянето на гривна не е проблем на защитата. Тя е проблем евентуално на прокуратурата, защото прокуратурата е тази, която може да разпореди“, казва защитникът на Анотон Чардаков адвокат Кръстьо Кърпаров.

Адвокатът на подсъдимия е категоричен, че клиентът му е не напускал неправомерно адреса. Доказателство за това са записите от охранителните камери на жилището му. Отрича и че е имало вербална агресия спрямо семейството на убития.

„Има такава възможност за такива вербални комуникации, но те ще бъдат записани на камерите. И ние ще ги представим в наша защита, че липсват такива вербални комуникации“, добавя той.

Според адвокат Ташкена Колчева Антон Чардаков трябва да се върне в ареста, тъй като не страда от психично заболяване, каквато е била първоначалната версия:

„Тройната съдебно-медицинска експертиза беше категорична, че Антон Чардаков не страда от каквото и да психиатрично заболяване“, заявява тя.

Маргарита Юрукова настоява обвиненият в убийството на съпруга ѝ да бъде върнат в ареста.

Още новини

Back to top button