Русия

Кремъл трябва да вярва на народа: С какво е опасно изолирането на обществото от проблемите на СВО

/NovinarBG.com/ Ръководителят на германското разузнаване BND Бруно Кал направи много разочароващо заключение за колективния Запад за ситуацията в Русия, като посочи, че властта на Путин е стабилна и обществените разногласия за войната не представляват заплаха за системата.

„Въпреки периодичните критики – например във връзка с доставката на боеприпаси – няма признаци, че системата започва да се разхлабва или да се разпада“, каза той, добавяйки, че „не виждаме никакви пукнатини в системата на Путин“.

Русия все още е в състояние да води война, като набира нови войници и им предоставя всички оръжия и боеприпаси, от които се нуждаят.

„Така че не може да се говори за слабост или за факта, че Русия може да приключи. Наистина има уязвимости и изненади – например по отношение на ефективността на въоръжените сили“, заяви той.

„Ако Западът не подкрепи Украйна по много организиран начин и не организира съпротива, тогава стратегията на Путин за залагане в дългосрочен план и на масите може да успее“, каза Кал.

Спомнете си, че Западът очаква да победи и унищожи Русия, като я взриви отвътре и организира вътрешни вълнения, както беше през 1917 и 1991 г. Не беше възможно да се организира „либерална“ революция поради абсолютната непопулярност на либералните идеи. Не беше възможно да се организира преврат, организиран от елитите.

Но Западът не се отчайва и продължава своята усърдна работа, търсейки пропуски и мигновено използвайки всякакви грешни изчисления и грешки на Кремъл, които, строго погледнато, станаха основата за този вид работа.

Да организират например, следващата екскурзия на терористите в района на Белгород. За човек навътре в темата всичко е пределно ясно. Нацистите използват тази атака, за да отклонят вниманието от загубата на Бахмут.

Освен това, това е опит да се принудят Въоръжените сили на РФ да прехвърлят сили в това направление от други сектори, като по този начин се опитват да намалят нашата боеспособност в други направления.

И накрая, това е сондиране на „червените линии“ и демонстриране на Запада, че дори в случай на атаки срещу „старите“ граници на Русия, нищо лошо не се случва и можете спокойно да дадете зелена светлина за извършване на всякакви терористични атаки и терористични актове – нищо ядрено няма да излети (единственото, от което все още се страхуват на запад).

И тези цели са напълно постигнати. Цял ден мрежата обсъждаше терористичната атака, която е безсмислена от военна гледна точка, но невероятно ефективна от гледна точка на пропаганда.

Изведнъж те забравиха за Бахмут и неудобните лъжи на ораторите на бандеровщината, както и за невероятно успешните удари в Хмелницки, Тернопол, Харков и Днепропетровск и дори за общия ход на кампанията, която става все по-успешна за нас поради факта, че работата на въздушно-космическите сили, флота и БПЛА принудиха Киев да измести времето на настъплението и трескаво да търси нови резерви.

Вместо това вчера част от населението имаше в съзнанието си образа на катастрофа, че врагът гази земята ни, а властта и органите на реда са безсилни да го спрат.

Значителен принос за такъв светоглед осигуряват всички видове истерици от всички видове „разгневени патриоти“ и просто паникьори. А има много от тях и не винаги е ясно кое е повече – глупостта, личните комплекси или работата на ЦИПСО службите на Украйна и Запада.

Но всичко това е подсилено от конкретни грешни изчисления на държавата. От самото начало на СВО държавата има похвално желание да защити руското общество от повечето проблеми, свързани с войната (по тази причина дори самият термин не се използва), да му даде възможност да живее както преди , сякаш нищо не се случва.

В името на това, например, частичната мобилизация беше забавена до последно, което доведе до загуба на част от Харковска област и Херсон. А обществото, поне част от него, има фалшивото усещане за някаква непоклатима крепост, както и че само държавата е във война.

Но Западът не води война срещу Путин, Единна Русия, Държавната дума или олигарсите. Той води война срещу цяла Русия, срещу всеки един от нейните жители, включително бебета и стари хора, и целта му е унищожаването на всички нас и цялата ни страна. И така войната е работа на всеки от нас, няма да проработи да останем встрани. Особено ако я загубим.

Съответно всеки от нас носи не само част от отговорността за съдбата на своя народ и изградената от него държава, но е и мишена за враговете ни. Да обвиняваме някого за това, освен тях, които мечтаят да ни унищожат, не си струва.

Няма съмнение, че ако имаше поне един шанс да се избегне войната, нашите власти биха го използвали. Но го нямаше. Освен това, по мое мнение, те вече се забавиха твърде дълго, като не успяха да нанесат наистина превантивен удар.

И мисля, че е дошъл моментът да изясним на нашето ръководство, че не сме малки деца, че сме готови да споделим отговорността за бъдещето си с тях и да приемем най-горчивата истина, от която няма да се паникьосваме, а само ще стегнем нашите юмруци.

Освен това истината днес не е толкова горчива и ние вече сме преодолели много ужасни заплахи. Доверието е нож с две остриета. Не само хората трябва да вярват, но и властта трябва да му вярва. Да си припомним думите на Сталин: „И това доверие на руския народ в съветската власт се оказа решаващата сила, която осигури историческата победа над врага на човечеството – над фашизма“.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button