ОБЩЕСТВО

Криминален психолог обобщи: Сашко не е бил отвлечен!

„Обикновено, когато има отвличане, извършителите по някакъв начин се свързват с близките на отвлечения и заявяват своите искания. В този случай, доколкото аз съм запозната, въобще не се е случвало подобно нещо. Така че най-вероятно тук, и мога да кажа, че не се касае за случай на отвличане.“ Това криминалният психолог Велина Владимирова коментира за Euronews Bulgaria версията за възможно отвличане на 12-годишния Александър от Перник.

Тя обясни също така защо подозренията бяха насочени и към бащата.

Наскоро излезе статистика, че всяко второ българско дете е жертва на насилие. Обикновено насилниците са близките на децата – обкръжението им, тяхното семейство, и най-близкия им кръг. Нормално, в една такава ситуация първото нещо, което се прави, е да се обърне погледа върху семейството, да може, в случай бащата, да бъде изчистен. Слава Богу, това стана и посредством полиграфа, въпреки че когато самият баща е изгубил детето, той е участвал в това нещо и вината за това, че го е допуснал, е доста значима, най-вероятно в случая.

Владимирова смята, че случаят е прецедент за България.

„Аз наистина не съм специалист, но това, което специалистите споделиха, е че най-вероятно и спецификите в поведението на детето са допринесли за неговото оцеляване“, каза криминалният психолог в отговор на въпроса дали аутизмът на Сашко го е спасил.

„Това което коментираха и доброволците, беше, че са оставяли кроасани и други закуски, които впоследствие са намирали само опаковки от тях. Така че е възможно Сашко да се е хранил“, посочи още тя.

Статията Криминален психолог обобщи: Сашко не е бил отвлечен! е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button