Криминални Новини

Криминалисти удариха нарколаборатория в бивш обор на ТКЗС

Криминалисти откриха наркооранжерия в двора на бившето ТКЗС в с. Сапарево, община Сапарева баня. Вчера след обяд криминалисти от Дупница и Кюстендил са влезли в канабисовата оранжерия, в която по първоначални данни са отглеждани стотици наркорастения по модерна технология.

Помещението, което е било обор по време на ТКЗС-то, е около 500 кв.м и е било оборудвано със специална напоителна система, която се обслужва дистанционно. Растенията са с височина около 1,5 м. Халето е без прозорци, прокарани са тръби в стените, през които да влиза въздух, монтирано е и специално осветление.

Криминалисти изнасяха с чували наркорастения от оранжерията. Като поемни лица бяха извикани кметът на селото Йордан Йорданов, техническата секретарка в кметството и читалищната секретарка Спаска Кудева. Вчера все още не беше изяснено кой е собственикът на имота, в който се отглежда канабис. Разбра се, че е препродаван няколко пъти.

Жители на селото се питаха какво е станало, та гъмжи от полиция в двора на бившето ТКЗС.

Преди три години беше открита подобна оранжерия в с. Крайници, община Дупница, замаскирана в цех за изработка на кухненска мебел, пише „Струма“. Собственикът на оранжерията Владимир Маргин вече излежа присъдата си за производство на наркотици и отскоро е на свобода.

Още новини

Back to top button