Криминални Новини

Лекарите дават под 1% вероятност за оцеляването на блъснатото момче

Лекарите от старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ дават под 1 процент вероятност оцеляването на 14-годишния Иван Седмаков от Бузовград, който бе прегазен от автомобила на пиян и дрогиран жител на село Розово.

Детето е в кома. По-рано стана ясно, че шофьорът няма криминални прояви или присъди в миналото.

Мъжът е бил открит в дома си в нетрезво състояние рано заранта на 12 ноември, след като е напуснал местопроизшествието станало към 17,30 часа предния ден.

В двора на имота му в село Розово е намерен процесният автомобил Опел, на който предстои да бъде направена техническа експертиза за побитости от удара с велосипеда за тежко ранения при катастрофата 14-годишен Иван Седмаков.

При проверка с алкодрегер е установено че Косев е карал колата с доста над 1,3 промила алкохолно съдържание, тепърва обаче ще излязат резултатите от кръвните изследвания.

Сигурно е че водачът е приел преди време амфетамини, тепърва ще се изяснява скоростта при която се е движел в по улица „Христо Ботев“ към момента на катастрофата.

Косев е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, предстои наблюдаващият обвинител да поиска от съда постоянното му оставяне в ареста.

Още новини

Back to top button