Русия

„ЛЕВИЦАТА!“ и Петър Витанов от ЕП ще поставят въпроса за законопроекта на САЩ за Черно море като арена на военни действия

/NovinarBG.com/ По инициатива на „ЛЕВИЦАТА!“, евродепутатът Петър Витанов пое ангажимент да постави в Европейския парламент въпроса за американския законопроект, с потенциал да направи Черно море арена на военни действия.

Документът е внесен в Сената на САЩ на 15 март под наименованието „Закон за сигурността в Черно море от 2023 г.“ и, според текста, цели „осигуряване на сигурността в Черноморския регион и други цели“. На среща с европейския депутат, представители на ръководството на „ЛЕВИЦАТА!“ настояха за позиция на ЕС по законопроекта и неговата допустимост, още повече, че сред засегнатите държави в документа, според който се възлагат определени ангажименти, фигурират две членки на Съюза – България и Румъния.

Тема на разговора с Витанов бе контрабандния на практика внос на евтино украинско зърно, което всъщност иначе трябва да преминава транзитно през европейските държави, за да стигне като помощ до бедстващи страни в Африка. „ЛЕВИЦАТА!“ настоява въпросът за транспорт на зърно от Украйна към Африка да бъде строго регламентиран от Европейската комисия така, че на вход и изход от европейските държави пратките да остават запечатани. Украинското зърно днес не стига до бедстващите държави, тъй като в регламента на ЕК за транспортиране на суровината отсъства забрана тя да остава на територията на ЕС. Тази контрабанда засяга, от една страна, местните производители на зърно и от друга, е огромна заплаха за здравето на гражданите на ЕС, тъй като за вноса на украинско зърно липсва всякакъв фитосанитарен контрол.

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/c/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%98%D0%BD%D1%84%D0%BE%D0%A2%D0%92″ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта www.novinarbg.com . Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button