ПОСЛЕДНИ

Лодката за €1 млн.на Стоян Мавродиев – банкерът на Бойко и Брендо в гръцка марина

Най-богатият чиновник в България – бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев, притежава луксозна лодка за колосалните 1 милион евро.

„Банкерът на Брендо и Бойко Борисов”, както наричат Мавродиев заради близките му отношения със страховития подземен бос Евелин Банев и с бившия премиер от СИК, крие плавателния съд с 1500 конски сили в луксозната гръцка марина в град Сани, западното протежение на ръкава Касандра на полуостров Халкидики, в близо до Неа Фокея.

Лодката за 2 милиона лева, която харчи по 1 тон гориво на час, е на престой в марината срещу 20 евро на 24 часа.   Така на година банкерът с 36 000 месечна заплата в Българската банка за развитие плаща по 7300 евро за „паркинга”, т.е., близо 15 хиляди лева.

Иначе Сани се разполага на територията на древното колониално селище Сани Палини, сформирано от преселници от Еретрия. С разнообразието и богатството си на пейзажи, Сани предлага много повече от луксозни хотелски комплекси.

Неговото крайбрежно разположение, прегърнато от борови гори, го превръща в идеален курорт за любителите на природата на Касандра и Халкидики и на скучаещите милионери като Стоян Мавродиев.

Днес Сани е популярна туристическа дестинация, привличаща хиляди местни и чуждестранни туристи всяка година. Ресторантите предлагат средиземноморска и международна кухня. Могат да се намерят гръцки таверни, узерии, кафенета, магазини, книжарници и арт галерии, които присъстват дискретно, без да доминират пейзажа.

Всяка година през май пък Сани е домакин на гурме фестивал – едно от най-значимите гастрономически събития в Халкидики, а и в цяла Гърция.

narod

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button