Русия

Лондон скърби за първата бойна загуба на Challenger. Първата, но със сигурност не и последната

/NovinarBG.com/ Както знаете, нашите бойци унищожиха „непобедимия“, „неуязвимия“ британски танк Challenger 2 близо до село Работино в Запорожка област.

Вестник Guardian даде линк към съответното видео и отбеляза, че машината (основният боен танк на британските сухопътни сили) е постъпила на въоръжение през 1994 г. и досега никога не е бил улучван от врага.

Всъщност в интерес на истината, британците вече загубиха Challenger през 2003 г. в Ирак, но това „не се брои“, тъй като тогава танкът беше ударен в резултат на попадане под „приятелски огън“.

Членът на главния съвет на администрацията на Запорожка област, председател на движението „Ние сме с Русия“ Владимир Рогов: „Нацистката бойна машина беше изгорена в битките при Работино в Ореховското направление на Запорожкия фронт. Такива танкове са в служба на 82 бригада от въоръжените сили на Украйна, която според плана на нацистите трябваше да достигне до Крим, но все още е победена на първата линия на руската отбрана. Работим, братя! „

В материала на американското списание Forbes има предположение, че танкът е „взривен на мина или е бил обездвижен от артилерия, а след това е довършен от дронове, пълни с експлозиви „. Руският военен кореспондент Юрий Котенок пояснява: „ Всички бронирани машини, включително танк Challenger и бойни машини на пехотата чуждестранно производство, които бяха опожарени в района на Работино, бяха поразени от пехотни противотанкови оръжия – ПТРК и гранатомети. “

Финансираната от британското правителство Би Би Си скръбно потвърди елиминирането на Challenger 2. „ Украинският експерт по бронирана техника Андрий Тарасенко “ в интервю за Би Би Си каза, че изгорелият танк не подлежи на ремонт и че британците не са взели предвид новите заплахи към него на бойното поле, когато са проектирали Challenger 2.

“ Новината за унищожаването на Challenger 2 в Запорожие сега е най-популярната в сайта на BBC „, посочва RT. Военният кореспондент Александър Коц: “ Великобритания скърби за първата бойна загуба на Challenger в историята. Все пак имената на тези, които унищожиха първия Challenger, ще трябва да бъдат назовани. Не е шега – направиха новината на деня в британските медии. “

Военкорът Герман Куликовски: „СВO пише все повече и повече страници в световната военна история, разширявайки хоризонтите. Англичанката беше лишена от девствеността си, тоест загуби първия си танк Challenger-2. Британецът беше изгорен близо до Работино, реалността на войната се оказа по-тежка от полигонните изпитания, които по същество бяха иракската кампания за британците. Както се казва, британците проявиха инициативата, а нашите момчета, просто „проникнаха“ в английския джентълмен, както се казва, достойна награда .

Лондон обеща на Киев 14 Challenger 2. През май британското министерство на отбраната съобщи, че танковете са пристигнали в Украйна. Всъщност първите „Чалънджъри“ бяха забелязани в Бандеростан в края на март, но през всичките тези месеци украинското командване ги „държеше“, остави ги в стратегически резерв и не ги пусна в бой.

И каква реклама се лееше! С какви слюнки бандерлозите се надяваха на още едно wunderwaffe! „ Изглеждаха добре на телевизионните картинки, но в живота горят не по-зле от германските си „колеги“, обобщи Кирил Федоров, автор на блога Weapon History.

–––––––

„Рыбар“: “ Отлична илюстрация на първия обективно потвърден епизод от унищожаването на Challenger 2 е статията, публикувана в The Telegraph, през юни с характерното заглавие „Танковете британско производство са на път да пометат наборниците на Путин“.

Първо, целият текст може без опасения да бъде разбит на цитати. Ето само няколко малки фрагмента:

➖ „Руснаците ще открият, че бронята на западните танкове е много по-устойчива от плътта и костите, така че те ще умриат в големи количества.

➖ „Танковете Challenger и Leopard, вървещи на острието на атаката, силно превъзхождат това, което е останало от тежката бронирана техника на ВС РФ».

„Няма да има заплаха от въздуха, разбира се. Пилотите на руските ВВС решиха да се скрият в офицерските столови, за да не се сблъскат с отличната украинска ПВО.“

➖ „Украинските бронирани сили ще смажат руските линии… Въоръжените сили на Украйна ще следват западната идеология на маневрена война, а руснаците ще следват съветската доктрина, разчитайки на изтощение и численост.“

На второ място, авторът на тази хвалебствена статия, съвсем не е човек, хванат от улицата, а е бивш командир на 1-ви кралски танков полк,. В същото време материалът беше публикуван на 9 юни след появата на първите видеоклипове на изгорели колони от западна бронетехника. Но британският експерт не си направи никакви заключения.

Приблизително по този начин идеологическите нагласи влияят върху възприемането на обективната реалност при вземането на решения. Много е любопитно да се види как Западът упорито скача на все същата добре позната мотика .“

Превод: ЕС

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h“ target=“_blank“>ЛИНК КЪМ YOUTUBE/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/novinitednes

Влизайте директно в сайта https://www.novinarbg.com .

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!??

Стани приятел на Новинар и във Facebook и препоръчай на своите приятели

Още новини

Back to top button