ПОСЛЕДНИ

Мафиотски игри! Гласят Ясен Тодоров за шеф на НСлС. Цацаров демонстрира недосегаемост

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мафиотски игри! “Човек на Борисов и Цацаров” най-вероятно ще оглави Националната следствена служба, съобщиха за Фрог нюз източници от Съдебната палата.

Става дума за Ясен Тодоров, който наскоро бе избран от ВСС за зам.-председател на НСлС по предложение на главния прокурор Иван Гешев.

Източниците ни смятат, че и последната медийна изява на бившия член на ВСС не е никак случайна. Съвсем очаквано той защити спецпрокуратурата и Иван Гешев. Предполага се, че последният пост на Тодоров е свързан с възможността за по-приемливото му издигане за глава на Националното следствие. След няколко месеца изтича петгодишният мандат на сегашния началник Борислав Сарафов.

За него, както Фрог съобщи, има предположения, че ще бъде номиниран за главен прокурор, в случай че Гешев се оттегли от възловата позиция заради институционалната изолация, в която се намира, както и заради обществения и политически натиск. Ако този план за рокади се реализира, това ще е гаранция, че мафиотския модел в съдебната система не само, че се е запазил, но се възпроизвежда с нови лица.

Вчера стана ясно, че прокурорската колегия на ВСС е приела решение, с което възстановява Сотир Цацаров като прокурор във ВКП. Юристи с опит коментират пред медията ни, че решението на кадровиците е скандално, защото го правят преди Цацаров да е освободен като шеф на КПКОНПИ. “Така Сотир Цацаров доказва, че има пълен контрол върху прокурорите от ВСС”, допълниха източниците ни. Те са убедени, че колкото повече управляващите се бавят с обещаните законодателни промени в правосъдната система и по-специално в прокуратурата, толкова статуквото укрепва позициите си.

Frognews

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button