Микроблейдинг
ОБЩЕСТВО

Майката на Сашко: Не мисля, че е бил отвлечен. Разминавал се е с доброволците

Майката на 12-годишния Александър, който 8 дни беше в неизвестност, не смята, че детето е било отвлечено. Според Радостина Цветанова то се е изгубило и най вероятно се е разминавало с доброволците. Това сподели тя пред bTV.

През цялото време майката е била в контакт за издирването на детето, скоро ще се върне в България, за да се види с Александър. Готова е да съдейства на органите на реда, когато те преценят.

„До момента съм имала само един разговор с разследващ полицай от Перник и бях готова да съдействам, но ми казаха, че няма как разпитът да се проведе официално по този начин. Допълниха, когато се прибера, да се свържа с органите на реда“, разказа майката на Александър.

„Предполагам, че ако беше отвлечен, нещата щяха да са свързани и с обявената награда. Към момента това никой не го вълнува. Единственото ми обяснение е, че това е някакво чудо, защото Сашко е издръжлив“, каза развълнуваната майка. 

Радостина Цветанова благодари на кмета на Перник, доброволците, институциите и на всички, които са издирвали Сашко. Тя каза още, че вече е била обезверена за това, че детето ѝ ще бъде открито, но все пак не е била изгубила надежда и комуникацията с бащата на сина ѝ ѝ е помогнала. 

Радостина Цветанова уточни, че двамата са разведени, а родителските права са присъдени на бившия ѝ съпруг. 

Тя допълни, че бащата на Сашко чака детето им да бъде преместено в нормално отделение. „Доколкото знам Александър го е разпознал и го е прегърнал. Допълнителна информация за състоянието му няма.“

Близкият до семейството на Александър – Марио Антонов, е на мнение, че всички конспиративни теории са отпаднали след откриването на детето. Той смята, че момчето не е било държано от някого, а е изкарало дните в гората.

„В един момент аз загубих надежда. Защото само дете да оцелее 8 дни в гората, е наистина подвиг. Имайки предвид, че Александър е аутист и има инстинкт за самосъхранение, тайно се надявах, че е жив и здрав. Скоро ще бъде изписан от болницата и всичко ще бъде наред”, каза още той.

По думите му сега всеки прави догадки, затова призова: „Смятам, че хора, които не са запознати със ситуацията, не е нужно да коментират и да внасят някакъв смут. Аз имам своята версия, но мисля, че сега не е моментът да говорим за тези неща”, добави Антонов.

Сашко е в добро състояние, неговият баща и баба му са при него и вече спокойни.

Статията Майката на Сашко: Не мисля, че е бил отвлечен. Разминавал се е с доброволците е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button