ПОСЛЕДНИ

МЪЛНИЯ: Слави се отказа да прави кабинет

Кабинет на „Има такъв народ” няма да има!

Преди минути лидерът Слави Трифонов обяви с видео във фейсбук, че заради отказаната подкрепа от Мая Манолова, Христо Иванов и Корнелия Нинова, утре въобще няма да внесе за гласуване в НС обявеното вече правителство.

„Ще се случи следното. Предполагам ясно стана, че направихме всички компромиси и жестове към т.нар. партии на протеста, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Това не се случи заради поведението им и предателството от страна на ДБ и ИБГНИ.

Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет“, обяви в извънредно изявление по фейсбук Слави Трифонов.

Демократична България и ИБГНИ отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящето има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги, каза още той.

Според Трифонов на предстоящите президентски избори ИТН ще подкрепи за втори мандат Румен Радев, защото най-добре се вписвал в представата им за държавен глава.

narod.’.’ .’text/javascript’>

Още новини

Back to top button