ОБЩЕСТВО

Мъж е загинал, а две жени са в неизвестност след взрив в „Арсенал“

55-годишен мъж е загинал, а две жени на 53 и на 43 години са в неизвестност след мощен взрив в оръжейната фирма „Арсенал“. Това съобщи на брифинг апелативния прокурор на Пловдив Тодор Деянов. По негови думи цехът е тотално разрушен. Той обяви, че все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките, защото има опасност от вторичен взрив. Към мястото пътували хора от отряда за борба с тероризма, които са специализирани по взривовете, за да обезопасят мястото.

Не се знае дали жените са живи или са починали. Има и още една жена, която е пострадала много тежко и тя ще бъде транспортирана за лечение в София

По информация на Регионалната дирекция „Пожарна и аварийна безопасност“ в Стара Загора сигналът за експлозията е подаден в 11.04 ч.. Две противопожарни коли от Казанлък са изпратени веднага към оръжейницата, както и екипи на полицията и Спешна помощ. 

Очевидци съобщават, че е имало изключително силен взрив и над района първо е имало розов дим, а после дълго време е имало тъмен облак.

Инцидентът е станал в цех 150 на завод 4. Прокуратурата обясни, че вероятно са нарушени технологични правила. Цехът е произвеждал сигнални ракети и фойерверки, които на практика не са имали връзка с оръжейното производство.

Източник: „СЕГА“

Статията Мъж е загинал, а две жени са в неизвестност след взрив в „Арсенал“ е публикуван за пръв път на NovinarBG.COM.

Още новини

Back to top button